Breaking News

Ο σοβαρός λόγος που η Ford ανακαλεί 1,5 εκ. Focus

Ο σοβαρός λόγος που η Ford ανακαλεί 1,5 εκ. Focus

Μια μεγάλη ανάκληση των μοντέλων Focus αναγκάζεται να κάνει η Ford στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ο λόγος είναι ένα πρόβλημα στο σύστημα καυσίμου των Focus. Συγκεκριμένα, μια βαλβίδα στο σύστημα καθαρισμού του ντεπόζιτου μπορεί να παραμείνει ανοιχτή κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει παραμόρφωση στο ρεζερβουάρ αν διαρκέσει αρκετά.

Παράλληλα τονίζεται ότι ο εγκέφαλος του Focus δυστυχώς δε μπορεί να ανιχνεύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ ο μόνο τρόπος για να υποψιαστούν οι οδηγοί είναι να παρατηρήσουν αν υπάρχουν αυξομειώσεις στο δείκτη καυσίμου ή δυσλειτουργία της σχετικής ένδειξης.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργεία του αυτοκινήτου εν κινήσει κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα ή να μη μπορέσει να ενεργοποιηθεί ξανά μετά από στάση.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει καταγραφεί κάποιο σχετικό ατύχημα με τη συγκεκριμένη αιτία.  Η ανάκληση ξεκινάει 10 Δεκεμβρίου και  αφορά σχεδόν 1.5 εκατομμύριο Focus στις Η.Π.Α. χρονολογίας από το 2012 έως το 2018 που τροφοδοτούνται από τους δίλιτρους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες GDI και GTDI. Όλες οι εργασίες φυσικά θα γίνουν δωρεάν.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
FocusFordανάκλησηΗ.Π.Α

Related Articles

Αυτό είναι το πιο οικονομικό και ισχυρό Toyota RAV4

Στο Σαλόνι του Λος Άντζελες η Toyota έκανε μια κίνηση ματ στη γκάμα του RAV4, καθώς παρουσίασε τη νέα του

Ανακαλούνται Mercedes C-Class για προληπτική τοποθέτηση καλύμματος στο πορτμπαγκάζ

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των γερμανικών αυτοκινήτων στην

Καλύτερη πλοήγηση και συνδεσιμότητα από το Nissan Micra

Με ένα νέο σύστημα πολυμέσων προσφέρεται πλέον το Nissan Micra, βελτιώνοντας σημαντικά την επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο. Σύμφωνα