Breaking News

Έρευνα δείχνει ότι τα φορτηγά προκαλούν άγχος

Έρευνα δείχνει ότι τα φορτηγά προκαλούν άγχος

Αλήθεια εσείς πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα μεγάλο φορτηγό πλάι σας στον αυτοκινητόδρομο;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Bosch και η Innofact AG στη Γερμανία, στο πλαίσιο της επερχόμενης Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο, οι χρήστες των δρόμων αποκαλύπτουν ότι η θέα των φορτηγών στους δρόμους τους προκαλεί άγχος.

Ο αριθμός των φορτηγών που κυκλοφορούν στα εθνικά οδικά δίκτυα της Γερμανίας διαρκώς αυξάνεται και αυτό έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα περισσότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των  σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται.

Λύση φαίνεται ότι μπορούν να δώσουν τα επερχόμενα αυτόνομα φορτηγά. Και όμως οι Γερμανοί πιστεύουν ότι θα νιώθουν πιο ασφαλείς με φορτηγά στους δρόμους που δεν έχουν οδηγό πίσω από το τιμόνι τους. Αυτό φαίνεται πως έχει μια βάση, καθώς εννέα στα δέκα τροχαία ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

Συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε τα φορτηγά να έχουν οδηγό, ενώ το 37%, δηλαδή ένας στους τέσσερις, δήλωσε ότι προτιμά τα αυτόνομα φορτηγά. Παράλληλα το 56% πιστεύει ότι κυκλοφορούν υπερβολικά πολλά φορτηγά στους δρόμους, το 57% ότι αγχώνεται όταν τα φορτηγά κάνουν ελιγμούς π.χ για να παρκάρουν, το 50% ότι τα φορτηγά εκπέμπουν πολλούς ρύπους και το 43% ότι προκαλούν μεγάλη ηχορύπανση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο ένας στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσε ότι δεν ενοχλείται από την κυκλοφορία των φορτηγών.

Ωστόσο τα τρία τέταρτα των Γερμανών (73%) δε δείχνουν πρόθυμοι να περιορίσουν τις ηλεκτρονικές τους αγορές που αυξάνουν την κυκλοφορία των φορτηγών. Σχετική πρόβλεψη αναφέρει ότι το 2040 οι μεταφορές εμπορευμάτων στους δρόμους θα αυξηθούν κατά 50%.

Έτσι λοιπόν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις λύσεις που θα προτείνει η Bosch στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο για τα αυτόνομα, συνδεδεμένα και ηλεκτροκίνητα φορτηγά του μέλλοντος.



Related Articles

Το μυστηριώδες κόκκινο κουμπί σε Audi του 1990

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εξηλεκτρίσουν τις γκάμες τους. Πέρα από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Skoda «βάπτισε» το νέο της ηλεκτρικό 7θέσιο SUV – Και το όνομα αυτού… (βίντεο)

Η Skoda ακολουθεί εδώ και χρόνια συγκεκριμένη στρατηγική στην ονοματοδοσία των SUV της, καθώς όλα έχουν τελευταίο γράμμα το q.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Volkswagen με πορτμπαγκάζ 501 λίτρων

Δε ξέρουμε πως να περιγράψουμε το νέο Volkswagen Cargo e-Bike, ως ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή ως το μικρότερο επαγγελματικό όχημα