Breaking News

Κινέζικο SUV προσπάθησε να ανέβει 999 σκαλοπάτια αλλά «γκρεμοτσακίστηκε» (βίντεο)

Κινέζικο SUV προσπάθησε να ανέβει 999 σκαλοπάτια αλλά «γκρεμοτσακίστηκε» (βίντεο)

Το κινέζικο SUV Chery Fulwin X3L προσπάθησε να εντυπωσιάσει με τις off-road ικανότητες του, αλλά τελικά ήρθε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Στόχος του ήταν να ανέβει τα 999 σκαλοπάτια, τα οποία οδηγούν στο σπήλαιο ενός τεράστιου βράχου που ονομάζεται η «Πύλη για τον Παράδεισο» και βρίσκεται στην Κίνα. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το 2018 το Range Rover Sport PHEV, ενώ το Chery Fulwin X3L προσπάθησε να μιμηθεί τον άθλο του βρετανικού SUV.

Ωστόσο κατάφερε να ανέβει περίπου τα τρία τέταρτα της τεράστιας σκάλας όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός ήχος. Στη συνέχεια διακρίνεται ένα μαύρο εξάρτημα αποσπάται από το Chery Fulwin X3L, το οποίο έχασε την ορμή του και άρχισε να φεύγει προς τα πίσω. Τελικά σταμάτησε λίγα μέτρα παρακάτω πάνω σε ένα φράχτη, τον οποίο και έσπασε.

Η Chery ήρθε σε αρκετά δύσκολη θέση για την αποτυχία του Fulwin X3L, ενώ ζήτησε δημόσια συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι «μια δοκιμή ακραίας πρόκλησης διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου, αλλά διακόπηκε λόγω ενός απροσδόκητου περιστατικού, το οποίο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμα: Ferrari συγκρούεται με φορτηγό πάνω στη στροφή – Ποιος πιστεύεις ότι έφταιγε (βίντεο)

Σύμφωνα πάντα με την Chery, η αιτία για την αποτυχία αυτή ήταν ότι ένα σχοινί ασφαλείας αποκολλήθηκε και μπλέχτηκε στο δεξιό τροχό του Fulwin X3L. Αυτό προκάλεσε απώλεια ισχύος, η οποία τελικά οδήγησε στην πρόσκρουση του οχήματος και στην καταστροφή του φράχτη. Μάλιστα αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη ζημιά, για την οποία δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει αποζημίωση.

Στην αγορά της Κίνας το Fulwin X3L διατίθεται με σύστημα επέκτασης αυτονομίας, το οποίο αποτελείται από θερμικό κινητήρα 1.5 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα,  μπαταρία χωρητικότητας 33,7 kWh, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς (με δεύτερο ηλεκτροκινητήρα). Προφανώς στην ανάβαση προς την «Πύλη για τον Παράδεισο» χρησιμοποιήθηκε το τετρακίνητο Fulwin X3L, το οποίο παράγει συνδυαστικά 428 ίππους και 505 Nm ροπής,  παρέχοντας ηλεκτρική αυτονομία 205 χλμ. και συνδυαστική αυτονομία 1.080 χλμ. Σημειώνεται ότι το αμάξωμα απέχει 225 χλστ. από το έδαφος, ενώ έχει γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης 22° και 30° αντίστοιχα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η διαφήμιση της Audi που κόπηκε ως προκλητική

Στο στόχαστρο έντονης κριτικής μπήκε μια διαφήμιση της Audi για το νέο RS4 Avant. Ο λόγος για την εικόνα που

Στην Ελλάδα έρχονται τα οχήματα της κινέζικης Changan – Τα πρώτα μοντέλα φτάνουν τον Οκτώβριο

Ακόμα μια κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, η Changan, έρχεται στην Ελλάδα, ενώ την εκπροσώπησή της αναλαμβάνει η Autohellas του Ομίλου Βασιλάκη. Τα

Νέο ρεκόρ της Skoda με συνολική παραγωγή 22 εκατομμυρίων οχημάτων

Για ακόμα μια φορά η Skoda μας «απασχολεί» για τον ίδιο λόγο, που είναι και πάλι ένα ρεκόρ παραγωγής. Από