Breaking News

Κανένας νεκρός από Volvo XC90 στη Μ. Βρετανία

Κανένας νεκρός από Volvo XC90 στη Μ. Βρετανία

Πρωτεργάτης στον τομέα της ασφάλειας εδώ και πολλά χρόνια η Volvo, έχει θέσει έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο λόγος για το όραμά της ονόματι “Vision 2020” που ανακοινώθηκε το 2008, σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2020 επιθυμεί να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι από αυτοκίνητο που φέρει το σήμα της.

Σε ένα ποσοστό φαίνεται πως έχει ήδη εκπληρωθεί το όραμά της, καθώς σύμφωνα με το εργαστήριο “Thatcham Research Centre” στη Μ. Βρετανία τα τελευταία δεκαέξι χρόνια κανένας οδηγός ή επιβάτης του XC90 δεν έχει σκοτωθεί σε ατύχημα μαζί του.

Έτσι λοιπόν το σουηδικό SUV είναι το ασφαλέστερο μοντέλο στη Μ. Βρετανία, ενώ στην τοπική αγορά από το 2012 έχει πετύχει 50.000 πωλήσεις. Στο επίτευγμα αυτό του XC90 σίγουρα έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι διαθέτει σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης.


Tags assigned to this article:
VolvoXC90Μ. Βρετανία

Related Articles

Το νέο Οpel Insignia GSi έρχεται επιθετικά με 260 ίππους

Το ακρωνύμιο GSi από το παρελθόν της Opel χρησιμοποιείται και πάλι στη νέα κορυφαία έκδοση του σύγχρονου Insignia. Η γερμανική

Το Tesla που μπορούν να το οδηγήσουν παιδιά! (video)

Η Tesla είναι μια αμερικάνικη εταιρεία αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε πρόσφατα και επίσημα στη χώρα μας.

Κανείς δε θα αγοράσει αυτήν την ολοκαίνουργια BMW X5

Η ΒΜW X5 που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία κατασκευάστηκε πολύ πρόσφατα, ωστόσο δεν πρόκειται να πουληθεί σε κανέναν. Για ποιο