Breaking News

Ιούνιος: Πάνω από 550 τροχαία ατυχήματα, 17 νεκροί και χιλιάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Ιούνιος: Πάνω από 550 τροχαία ατυχήματα, 17 νεκροί και χιλιάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Ο πρώτος μήνας του φετινού καλοκαιριού μας άφησε «πικρή γεύση», σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του.

Πάμε λοιπόν τα δούμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ιουνίου για τα τροχαία ατυχήματα και τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ που καταγράφηκαν στην Αττική. Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τον περασμένο μήνα βεβαιώθηκαν 21.179 παραβάσεις, από τις οποίες 1.029 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 592 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 39 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 67 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 196 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 421 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 916 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 896 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 44 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο περιστατικό με ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Βγήκε η μπαταρία και έπεσε στο δρόμο! (βίντεο)

Το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 553 τροχαία ατυχήματα με 678 παθόντες και ειδικότερα:

  • 17 θανατηφόρα με 17 νεκρούς
  • 14 σοβαρά με 15 σοβαρά τραυματίες
  • 522 ελαφρά με 646 ελαφρά τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.



Related Articles

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ-471 παραβάσεις

Παρά τα «τσουχτερά» πρόστιμα και τους εντατικότερους ελέγχους της Τροχαίας ορισμένοι οδηγοί εξακολουθούν να πιάνουν, εντελώς απερίσκεπτα και ανεύθυνα τιμόνι,

Ασθενοφόρο χτυπήθηκε περνώντας με κόκκινο διασταύρωση – Στο νοσοκομείο 15 άτομα μετά το τρομακτικό ατύχημα (φωτογραφίες & βίντεο)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε με ασθενοφόρο, το οποίο μετέβαινε σε περιστατικό. Ο οδηγός του ασθενοφόρου είχε ενεργοποιήσει τη σειρήνα και

Η άσφαλτος γέμισε χαρτονομίσματα και οι οδηγοί έκαναν πλιάτσικο (video)

Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ όταν για άγνωστο λόγο απασφαλίστηκε η πίσω πόρτα ενός θωρακισμένου βαν που