Breaking News

Μεγάλη ζήτηση για το νέο Abarth 500e-Πότε έρχεται Ελλάδα;

Μεγάλη ζήτηση για το νέο Abarth 500e-Πότε έρχεται Ελλάδα;

Δυναμικό εμπορικό ξεκίνημα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Abarth, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ιταλική εταιρεία λοιπόν έχει ήδη δεχτεί περισσότερες από 1.500 προ-παραγγελίες για τη συλλεκτική έκδοση Scorpionissima, με την οποία ξεκινάει το λανσάρισμα του νέου ηλεκτρικού Abarth 500e.

Υπενθυμίζουμε ότι η παραγωγή του Abarth 500e Scorpionissima περιορίζεται στις μόλις 1.949 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στη χρονολογία γέννησης της μάρκας, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε αμαξώματα hatchback και cabrio.

Στη φαρέτρα του έχει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113,7 kW (155 ίππων) που εξασφαλίζει δυναμικές ρεπρίζ και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7 δευτ., ενώ η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 42 kWh.

Διαβάστε επίσης: Ποιο ήταν το πρώτο Opel με εργονομικά καθίσματα;

Με σύστημα ταχυφόρτισης ισχύος 85 kW επιτρέπεται σε κατάλληλο δίκτυο η ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά. Χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του, το Abarth 500e έχει ιδανική κατανομή βάρους και μεγαλύτερα  μετατρόχια για ακόμα καλύτερη σταθερότητα και πρόσφυση.

Στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, η γκάμα του νέου Abarth 500e αναμένεται να είναι διαθέσιμη για παραγγελίες και στην ελληνική αγορά, με το μοντέλο να επωφελείται από τα οφέλη που προκύπτουν από το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β». Οι πρώτες αφίξεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ιστορία της Abarth αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη χώρα μας στις αρχές του καλοκαιριού.



Related Articles

Δείτε τη σύγκρουση ενός Tesla με κολόνα όπως την έζησαν οι επιβάτες (video)

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Tesla Model 3 διαθέτει εμπρόσθια, αλλά και πλευρικές κάμερες οι οποίες καταγράφουν την κίνηση του οχήματος. Έτσι

Μεταμόσχευση σε Nissan του 1986 για να γίνει ηλεκτρικό

Η παραπάνω φωτογραφία δε δείχνει κάτι το ιδιαίτερο, καθώς βλέπουμε ένα παλιό Nissan Bluebird, απλά με πολύχρωμες πινελιές στο αμάξωμα

Η Τουρκία θέλει εθνική αυτοκινητοβιομηχανία! Αυτό είναι το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο (video)

Στη γειτονική χώρα ο πληθωρισμός έχει εκτοξευτεί, η τουρκική λίρα έχει κατρακυλήσει, και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ωστόσο