Breaking News

Υπναράς οδηγός έβαλε το Tesla στον «αυτόματο πιλότο» και κοιμήθηκε!

Υπναράς οδηγός έβαλε το Tesla στον «αυτόματο πιλότο» και κοιμήθηκε!

Ένα από τα οφέλη της αυτόνομης οδήγησης, όταν εξελιχτεί και περάσει στην παραγωγή, είναι ότι ο οδηγός θα μπορεί να αξιοποιεί με όποιον τρόπο θέλει το χρόνο του, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Για παράδειγμα θα μπορεί να εργάζεται στο laptop του, να παρακολουθεί μια ταινία ή ακόμα και να πάρει έναν υπνάκο. Μέχρι όμως να εφαρμοστεί η πλήρως αυτόνομη οδήγηση οφείλουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση πίσω από το τιμόνι, ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε τα προηγμένα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, όπως το Autopilot της Tesla.

Διαφορετική άποψη όμως φαίνεται ότι έχει ο ιδιοκτήτης ενός Tesla στη Γερμανία, καθώς αποφάσισε να ενεργοποιήσει το Autopilot στον αυτοκινητόδρομο, να ρίξει πίσω την πλάτη του καθίσματος και να κοιμηθεί! Όταν ένα περιπολικό στον αυτοκινητόδρομο A70 Autobahn κοντά στο Μπάμπεργκ πλησίασε το Tesla οι αστυνομικοί είδαν έκπληκτοι τον οδηγό να έχει παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα και ότι τα χέρια του βρίσκονταν μακριά από το τιμόνι, ενώ το όχημα κινούνταν με σταθερή ταχύτητα 110 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Γούνινο Volkswagen ID.4 που νιαουρίζει και έχει ουρά (video)

Παρά τις φωνές, τα κορναρίσματα και τις σειρήνες ο οδηγός του Tesla δε ξύπναγε με τίποτα. Μετά από 15 λεπτά συνεχόμενων προσπαθειών κατάφεραν να τον κάνουν να ανοίξει τα μάτια του, να ανακτήσει τον έλεγχο του Tesla και να ακολουθήσει τα σήματα των αστυνομικών.

Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει μια συσκευή που ξεγελά τη δικλείδα ασφαλείας του Autopilot, η οποία απαιτεί τα χέρια του οδηγού να βρίσκονται πάνω στο τιμόνι. Πλέον διώκεται για ποινικό αδίκημα και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης.



Related Articles

Μόνο με ρεύμα το Audi e-tron πήγε σε 10 χώρες σε μια μέρα

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει για την εδραίωση της η ηλεκτροκίνηση είναι η αύξηση αυτονομίας των

Γνωρίστε το διαφορετικό όχημα REDS

Το ιδιαίτερο σχεδιαστικά όχημα που βλέπετε στις φωτογραφίες ονομάζεται REDS και αποτελεί το πιο πρόσφατο δημιούργημα του Κρις Μπανγκλ. Ποιος

Γρίφος η εμφάνιση ενός Tesla που βρέθηκε μισοναυαγισμένο στη θάλασσα (video)

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο λευκό Tesla Model 3 βρέθηκε να «κολυμπάει» στη θάλασσα. Το