Breaking News

Έρχεται το νέο «βασιλικό» Skoda Kushak (video)

Έρχεται το νέο «βασιλικό» Skoda Kushak (video)

Το χαρτοφυλάκιο με τα SUV της θα διευρύνει η Skoda, καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ακόμα μοντέλο.

Ο λόγος για το επερχόμενο Kushak, ένα μεσαίου μεγέθους SUV, το οποίο όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία παραμένει προς το παρόν στο σκοτάδι.

Η τσέχικη εταιρεία επέλεξε το όνομα Kushak που σημαίνει βασιλιάς ή αυτοκράτορας. Προέρχεται από τη Σανσκριτική αρχαία γλώσσα, ενώ σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία δημιουργήθηκε από το θεό Βράχμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται στο πρωτότυπο Vision In Concept που παρουσίασε η Skoda το 2020 και θα δομηθεί πάνω στην πλατφόρμα MQB-A0-IN.

Διαβάστε επίσης: Το πιο γρήγορο περιπολικό Skoda Octavia

Πιθανότατα να χρησιμοποιεί και τον ίδιο κινητήρα, δηλαδή έναν turbo βενζίνης 1.5 λίτρων, απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm ροπής, ο οποίος μάλλον θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων, ενώ θα επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 8,7 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 195 χλμ./ώρα.

Το νέο Kushak δεν προορίζεται για την Ευρώπη, αλλά για την Ινδία, όπου θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο και θα λανσαριστεί στην τοπική αγορά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη Skoda το νέο Kushak θα διαθέτει κομψή σχεδίαση, ανώτερη άνεση και ασφάλεια, καθώς και εξαιρετική αναλογία ποιότητας/τιμής, καλύπτοντας έτσι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τους εκλεπτυσμένους Ινδούς πελάτες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
KushakSKODASUVΙνδίαόνομα

Related Articles

Το Nissan Navara βουτάει στο νερό με αναπνευστήρα

H πιο σκληροπυρηνική περιορισμένης παραγωγής έκδοση, ονόματι Off-Roader AT32, του δημοφιλούς Nissan Navara ανανεώθηκε και είναι έτοιμη να ζήσει νέες

Ποιο χρώμα προτιμούν οι Βρετανοί στα αυτοκίνητα τους;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων της Βρετανίας το 2017 το μαύρο χρώμα ήταν

Το ασθενοφόρο και το ηλεκτρικό βαν-ψυγείο της Nissan

Ένα ασθενοφόρο και ένα βαν-ψυγείο θα παρουσιάσει η Nissan στο 45ο Σαλόνι του Τόκιο. Ας ξεκινήσουμε με το ασθενοφόρο Paramedic