Breaking News

Μετενσάρκωση της ιστορικής Jaguar Ε-Type στο σώμα της F-Type

Μετενσάρκωση της ιστορικής Jaguar Ε-Type στο σώμα της F-Type

Τον ερχόμενο Μάρτιο του 2021 η ιστορική Jaguar Ε-Τype γίνεται 60 ετών, ενώ η βρετανική εταιρεία δε σκοπεύει να το γιορτάσει απλά με μια τούρτα γενεθλίων.

Για να τμήσει το ένδοξο μοντέλο της η Jaguar δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση με ρετρό χαρακτηριστικά, την οποία εφάρμοσε για ένα υφιστάμενο μοντέλο της, την F-Type.

Σύμφωνα με τη Jaguar θα κατασκευαστούν μόνοι εξήντα αντίγραφα της νέας F-Type Heritage 60 Edition, σε coupe και convertible αμάξωμα, ενώ θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, με τιμή που ξεπερνά τα 135.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Στους δυο τροχούς ισορρόπησε η Jaguar F-Type (video)

Η πράσινη απόχρωση με την οποία βλέπετε βαμμένη τη νέα F-Type Heritage 60 Edition, ονομάζεται Sherwood Green. Βρίσκεται στην παλέτα της Jaguar από τη δεκαετία του 1960 ωστόσο δεν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη φορά από τότε.

Η νέα F-Type Heritage 60 Edition πατάει σε μαύρες γυαλιστερές ζάντες 20 ιντσών, ενώ ασορτί είναι και οι δαγκάνες των φρένων. Η κεντρική κονσόλα τώρα έχει φινίρισμα αλουμινίου, εμπνευσμένο από το περίβλημα στο μεσαίο καθρέπτη της E-Type, ενώ στο εσωτερικό της υπάρχουν λογότυπα που προβάλλουν τον επετειακό χαρακτήρα της έκδοσης.

Πηγή αστείρευτης δύναμης για τη νέα F-Type Heritage 60 Edition αποτελεί ο V8 κινητήρας των 5.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Ο πίνακας των επιδόσεων αναγράφει επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτ. και τελική ταχύτητα 299 χλμ./ώρα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ανακύκλωση βρόχινου νερού για τους υαλοκαθαριστήρες από την Ford (video)

H εν λόγω ιδέα δεν ανήκει ακριβώς στην Ford, αλλά σε δυο πανέξυπνα παιδιά. Απλά η μπλε οβάλ εταιρία βοήθησε,

Τι κάνουν συγκεντρωμένα 365 Fiat Panda;

Η απάντηση είναι απλή, γιορτάζουν το πόσο δημοφιλή και πολλά είναι. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η

Πότε έρχεται το νέο Suzuki Jimny;

Θα μπορούσε να πει κάνεις ότι η Suzuki «ξέχασε» να αλλάξει γενιά στο υφιστάμενο Jimny, καθώς με τη μορφή που