Breaking News

Κατρακύλησαν οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω κορωνοϊού

Κατρακύλησαν οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω κορωνοϊού

Οι αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία αποδεικνύονται τεράστιες, ειδικά στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στις περισσότερες χώρες εφαρμόστηκαν μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, σε άλλες αυστηρότερα και σε άλλες πιο χαλαρά, καταστήματα και επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί ένα κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας στους καταναλωτές.

Πάμε να δούμε τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Jato Dynamics, μια κορυφαία εταιρεία παροχής παγκόσμιων δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα λοιπόν με την Jato Dynamics το Μάρτιο του 2020 οι παγκόσμιες πωλήσεις οχηµάτων ανήλθαν στις 5,55 εκατομμύρια μονάδες, αριθμός μειωμένος κατά -39% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2019.

Η εν λόγω μηναία πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει η Jato Dynamics από το 1980, όταν άρχισε να καταγράφει τα σχετικά δεδομένα πριν από 40 χρόνια.

Ο κορωνοϊός κατάφερε να επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων ακόμα και από αυτό που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2018 λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν η πτώση έφτασε το -25%.

Καθοδικά έχουν κινηθεί οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2020 με 17,42 εκατομμύρια μονάδες, ενώ  σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 η πτώση αγγίζει το -26%.



Related Articles

Καταδιωκόμενο Nissan πέφτει πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα (video)

Τα πλάνα που θα δείτε στο παρακάτω video δεν προέρχονται από κάποια χολιγουντιανή ταινία δράσης, αλλά συνέβησαν στην πραγματικότητα. Όλα

Δωρεά 2 εκατ. δολαρίων στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας από την Hyundai

Οι σκηνές απόλυτης καταστροφής από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία και τη Συρία έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη.

Με Mazda 6 περιπολεί η Αστυνομία στη Λάρισα

Μια σημαντική παραχώρηση πραγματοποίησε η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση την