Breaking News

Κινητό τηλέφωνο και αλκοόλ άμεσα συνδεδεμένα με τον Έλληνα οδηγό

Κινητό τηλέφωνο και αλκοόλ άμεσα συνδεδεμένα με τον Έλληνα οδηγό

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και η κατανάλωση αλκοόλ πριν πιάσουμε τιμόνι είναι δυο από τις σημαντικότερες αιτίες για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό λοιπόν η Τροχαία στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιεί, την προηγούμενη εβδομάδα (από 24 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου) έδωσε έμφαση στις δυο αυτές παραβάσεις.

Στους δρόμους όλης της χώρας βγήκαν συνολικά 1.007 συνεργεία της Τροχαίας, τα οποία πραγματοποίησαν ελέγχους σε 24.849 οχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθούν 561 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγηση και 705 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (364), του Ηρακλείου (80), των Χανίων (75), της Θεσσαλονίκης (74), της Αχαΐας (41) και των Ιωαννίνων (41).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.



Related Articles

Η συγκλονιστική στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει στο νερό – Απεγκλώβισαν τον οδηγό λίγο πριν τη βύθιση (βίντεο)

Σε ναυάγιο κατέληξε στην κυριολεξία η γρήγορη βόλτα ενός Dodge Challenger, καθώς βυθίστηκε στο πάτο καναλιού στη Φλόριντα. Το ατύχημα

Νοίκιαζε αυτοκίνητα με πλαστή ταυτότητα και τα έκλεβε

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, 18 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, 36χρονη

Το κινητό τηλέφωνο της Land Rover για σκληρή χρήση

Αν είστε λάτρης της περιπέτειας και των off-road εξορμήσεων τότε σίγουρα είστε και οπαδός των SUV της Land Rover, αλλά