Breaking News

Ποιο ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε η Hyundai;

Ποιο ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε η Hyundai;

Πολλοί επαγγελματίες ορειβάτες μάλλον θα ζηλέψουν το πρόσφατο επίτευγμα του Hyundai Kona Electric.

Ο λόγος είναι ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο κορεάτικο μοντέλο κατάφερε να «σκαρφαλώσει» σε υψόμετρο 5.731 μέτρων. Μάλιστα το Kona Electric εξασφάλισε και μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, καθώς έφτασε στο μεγαλύτερο υψόμετρο που έχει «αναρριχηθεί» ποτέ ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ είχε σημειωθεί από άλλο ηλεκτροκίνητο μοντέλο σε υψόμετρο 5.715 μέτρων. Η Hyundai αποφάσισε να διεκδικήσει και τελικά να αποκτήσει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, στο πλαίσιο προώθησης του νέου Kona Electric στην αναπτυσσομένη αγορά της Ινδίας. Το εν λόγω ρεκόρ σημειώθηκε στο Pass Sawula του Θιβέτ.

Παράλληλα στόχος της Hyundai ήταν να καταρρίψει το μύθο ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα προορίζονται αποκλειστικά για χρήση μέσα στην πόλη, ότι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καιρικές-εδαφικές συνθήκες και ότι η απόδοση τους πέφτει υπό πίεση.

To Kona Electric απαρτίζεται από ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων και μπαταρίες 39.2kWh, προσφέροντας αυτονομία 300 χλμ. Η πιο δυνατή του έκδοση τώρα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρίες 64kWh, ενώ η αυτονομία ανεβαίνει σημαντικά στα 470 χλμ.

Αμφότερες οι εκδόσεις του η Kona Electric πετυχαίνουν τελική ταχύτητα 167 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα στην πρώτη περίπτωση διαρκεί 9,3 δευτ. και στη δεύτερη 7,6 δευτ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
HyundaiKona ElectricΡεκόρ Γκίνες

Related Articles

Έρχεται η ηλεκτροκίνητη Mercedes V-Class

Αυτό το μήνυμα στέλνει η παρουσία της νέας Mercedes Concept EQV στο σαλόνι της Γενεύης, η οποία στην πραγματικότητα είναι

Κάτω από 25.000 ευρώ το νέο Volkswagen ID. 2all! Έρχεται και πιο φτηνό ηλεκτρικό μοντέλο

Αν το κόστος αγοράς, είναι ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας για να αγοράσετε αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, τότε η Volkswagen σας κλείνει

Μεταμόσχευση σε Nissan του 1986 για να γίνει ηλεκτρικό

Η παραπάνω φωτογραφία δε δείχνει κάτι το ιδιαίτερο, καθώς βλέπουμε ένα παλιό Nissan Bluebird, απλά με πολύχρωμες πινελιές στο αμάξωμα