Breaking News

Επιστρέφει ηλεκτροκίνητη η Saab;

Επιστρέφει ηλεκτροκίνητη η Saab;

Επειδή μάλλον θα έχετε χάσει επαφή με το τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σχετικά με την Saab, ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία της.

Το 2012 η σουηδική Saab πτώχευσε και εξαγοράστηκε από την NEVS (National Electric Vehicle Sweden), η οποία ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το 2015  η NEVS υπέγραψε συμφωνία με την κινέζικη Panda New Energy, με την οποία δεσμεύονταν να της παρέχει μέχρι το 2020 συνολικά 150.000 ηλεκτροκίνητα  μοντέλα βασισμένα στο Saab 9-3.

Η NEVS ξεκίνησε πλέον την παραγωγή τους, ενώ όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις σχετικές φωτογραφίες η σχεδίαση τους είναι σχεδόν ίδια με αυτή των 9-3 όπως τα είχε λάνσαρε η Saab αρκετά χρόνια πριν.

Το μόνο που ανακοίνωσε η NEVS για το ηλεκτροκίνητο 9-3 είναι ότι η αυτονομία του με μια μόνο φόρτιση θα επαρκεί για 300 χλμ. και ότι εξοπλίζεται με WiFi hotspot αλλά και με προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης στην Κίνα.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η NEVS θα κατασκευάσει τρεις γενιές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ η δεύτερη και τρίτη γενιά θα αναπτυχθούν σε στενή συνεργασία με την DiDi Chuxing.


Tags assigned to this article:
9-3DiDi ChuxingNEVSSaab

Related Articles

Λιμουζίνα Range Rover με θωράκιση αξίας 750.000 ευρώ (video)

Σε αρχηγούς κρατών και μεγαλοεπιχειρηματίες απευθύνεται προφανώς το εν λόγω Ranger Rover Autobiography. Η γερμανική εταιρεία μετατροπών Klassen αύξησε στον

Φλόγες «κατάπιαν» πέντε Tesla

Μόνο μαυρισμένοι «σκελετοί» απέμειναν από πέντε μοντέλα της Tesla, τα οποία έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Όλα τους ήταν φορτωμένα στο

Ήρθε Ελλάδα το νέο Hyundai Santa Fe! Δείτε τιμοκατάλογο και γκάμα κινητήρων

Απόβαση στην ελληνική αγορά πραγματοποίησε η ναυαρχίδα της Hyundai στα SUV, το νέο Santa Fe. Η κορεάτικη εταιρεία το περιγράφει