Breaking News

Δείτε τι φοράνε οι εργαζόμενοι της Audi για να δουλεύουν πιο ξεκούραστα

Δείτε τι φοράνε οι εργαζόμενοι της Audi για να δουλεύουν πιο ξεκούραστα

Έχουμε δει ήδη ότι ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως για παράδειγμα η Hyundai και η Nissan, χρησιμοποιούν πιλοτικά εξωσκελετικούς μηχανισμούς, οι οποίοι κάνουν πιο εύκολη την εργασία των υπαλλήλων τους στις γραμμές παραγωγής των μοντέλων.

Την τεχνολογία των εξωσκελετικών μηχανισμών αποφάσισε να εφαρμόσει και η Audi για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία, που έχει για έμβλημα τους τέσσερις κύκλους που τέμνονται, μελετά δυο είδη εξωσκελετικών μηχανισμών, οι οποίοι φοριούνται εδώ και αρκετές εβδομάδες από 60 εργαζόμενους της στο εργοστάσιο του Ίνγκολστατ.

Στόχος είναι να προστατεύονται οι αρθρώσεις και να μειώνεται η επιβάρυνση των μυών κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων χειρωνακτικών εργασιών. Έτσι περιορίζονται σημαντικά οι σχετικοί τραυματισμοί και η κούραση, ενώ οι εργαζόμενοι είναι πιο αποδοτικοί.

Προτού η χρήση εξωσκελετικών μηχανισμών γίνει σε ευρύτερη κλίμακα, πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιορισμοί στις κινήσεις, πόση υποστήριξη προσφέρουν στους εργαζόμενους και πως αισθάνονται το υλικό αφού το έχουν φορέσει για κάποιο χρονικό διάστημα. Η Audi χρησιμοποιεί τον εξωσκελετικό μηχανισμό Paexo της Ottobock και τον Skelex 360 της Skelex.



Related Articles

Φωτισμός στη μάσκα της BMW! Εντυπωσιακό ή κιτς;

Αντικείμενο συζήτησης στα νέα μοντέλα της BMW γίνεται συχνά η μάσκα τους, καθώς διαρκώς μεγαλώνει σε μέγεθος, ενώ η σχεδιαστική

Γονίδια από το Lada Niva έχει το νέο Vesta Cross Sedan

Σε κάποια ορεινή κακοτράχαλη διαδρομή το ακούραστο, παρά τα χρόνια του, Lada Niva ενδέχεται πλέον να συναντηθεί με τον απόγονο

Το ηλεκτρικό Kia EV9 φώτισε μια από τις πιο σκοτεινές περιοχές – Γιατί δε φτάνουν εκεί οι ακτίνες του ήλιου; (φωτογραφίες & βίντεο)

Το Kia ΕV9 πηγαίνει κόντρα στη φύση, αλλά για καλό σκοπό, χρησιμοποιώντας την προηγμένη του τεχνολογία. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV