Breaking News

Παράνομες κόντρες και ηχορύπανση οχημάτων στο στόχαστρο της Τροχαίας (video)

Παράνομες κόντρες και ηχορύπανση οχημάτων στο στόχαστρο της Τροχαίας (video)

Οι ελληνικοί δρόμοι υποφέρουν και μαζί τους υποφέρουν πολλοί οδηγοί, καθώς ορισμένοι νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να στήνουν αυτοσχέδιες πίστες σε δημόσιους δρόμους για να κάνουν κόντρες και να θέτουν τις ζωές αθώων πολιτών σε κίνδυνο.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που αντικαθιστούν τις εργοστασιακές εξατμίσεις των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών τους με άλλες του εμπορίου προκειμένου να παράγουν εντονότερο θόρυβο σε κάθε πέρασμα τους προκαλώντας ενοχλητική ηχορύπανση ακόμα και τις ώρες κοινής ησυχίας.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ειδικές εξορμήσεις τις βραδινές ώρες από 27 έως 29 Νοεμβρίου στοχευμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων και πρόκλησης υπερβολικών θορύβων στις περιοχές του Λυκαβηττού και της Βουλιαγμένης, με προσωπικό των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Συνολικά διενεργήθηκαν 552 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις, επισείουσες διοικητικά πρόστιμα. Έμφαση δόθηκε στην πρόκληση υπερβολικών θορύβων με ειδικά μηχανήματα που μετρούσαν τα ντεσιμπέλ, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, ενώ βεβαιώθηκαν 63 σχετικές παραβάσεις.

Επίσης καταγράφηκαν 46 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 35 για φιμέ κρύσταλλα, 9 για KTEO, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για μη ασφάλιση οχήματος, 1 για επικίνδυνους ελιγμούς και 67 λοιπές τροχαίες παραβάσεις.



Related Articles

Μεθυσμένος οδηγός έγδαρε ένα Tesla Model 3 (video)

Ευτυχώς ήταν ξημερώματα, και συγκεκριμένα 02:00 το πρωί, όταν σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα τον περασμένο μήνα άρχισε να κινείται ένα

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ παίζει με μινιατούρα του Citroen C3 WRC (video)

Το ράλι Κορσικής ξεκινάει σήμερα 5 Απριλίου και η καρό σημαία θα πέσει στις 8 του μήνα. Η Citroen Racing

O μαύρος κύκνος της Renault στον ποταμό Σηκουάνα

Ένα νέο «είδος» μαύρου κύκνου εμφανίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού. Ο λόγος για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο σκάφος που