Breaking News

Ηλιακά πάνελ σκεπάζουν τις εγκαταστάσεις της Nissan

Ηλιακά πάνελ σκεπάζουν τις εγκαταστάσεις της Nissan

Ολόκληρη την τεράστια οροφή στο Κέντρο Ανταλλακτικών της που βρίσκεται στην Ολλανδία αποφάσισε να καλύψει με ηλιακά πάνελ η Nissan.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία όλο το έργο αποτελείται από 8.911 πάνελ, ενώ το καθένα μπορεί να παράγει 2,7 εκατομμύρια kWh. Μέρος του έργου χρηματοδοτήθηκε από την ZonnepanelenDelen, η οποία ειδικεύεται στα ηλιακά πάνελ.

Η ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, ενώ τα πρώτα ηλιακά πάνελ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στο τέλος Φεβρουαρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραγόμενη ενέργεια τους θα είναι αρκετή, ώστε να καλύψει τις ανάγκες 900 νοικοκυριών.

Η κίνηση αυτή της Νissan εναρμονίζεται με την αειφόρο ανάπτυξη της, η οποία θα χρησιμοποίει και την ηλιακή ενέργεια. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι όποιος δεν έχει οροφή για την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ μπορεί να αποκτήσει ένα από αυτά της Nissan.

H τιμή για ένα ηλιακό πάνελ ανέρχεται στα 25 ευρώ, η συμμετοχή είναι για 15 έτη στο πρόγραμμα, ενώ κάθε χρόνο θα αποδίδεται η ποσότητα της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας στη τρέχουσα τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.


Tags assigned to this article:
NissanZonnepanelenDelenηλιακά πάνελ

Related Articles

Το πιο δυνατό Subaru WRX STi σε 30 αντίτυπα

«Διαμάντι» θα είναι η νέα έκδοση Diamond του Subaru WRX STi, όπως άλλωστε λέει και το όνομά της. Το νέο

Τίτλοι τέλους για την Mitsubishi σε Ευρώπη και Ελλάδα

Στις 27 Ιουλίου του 2020 το Διοικητικό Συμβούλιο της Mitsubishi Motors Corporation συνεδρίασε και αποφάσισε να «παγώσει», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται

Βαρβάτο εξοπλισμό και πιο άγριο στυλ έχουν τα τελευταία Renault Megane R.S.

Στην ιστορία θα περάσει το κορυφαίο Megane R.S. όπως και το τμήμα Renault Sport που ιδρύθηκε  το 1976, καθώς θα