Breaking News

Ιπτάμενο ταξί έκανε δοκιμαστική πτήση (video)

Ιπτάμενο ταξί έκανε δοκιμαστική πτήση (video)

Σίγουρα έχετε δει στον ουρανό να πετούν τα διάσημα πλέον drones, ωστόσο στη Σιγκαπούρη απογειώθηκε ένα drone πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων.

Ο λόγος για το VoloDrone της γερμανικής εταιρείας Volocopter, η οποία προφανώς το ονόμασε έτσι διότι μοιάζει με τεράστιο drone. Σύμφωνα λοιπόν με τη Volocopter το VoloDrone  ξεκίνησε ως ένα μη επανδρωμένο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο drone, το οποίο μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα βάρους έως 200 κιλά και η αυτονομία του ανέρχεται στα 40 χλμ. Ο χειρισμός του μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως ή να πετάξει αυτόνομα από ένα σημείο σε κάποιο άλλο προκαθορισμένο.

Η Volocopter ωστόσο εξετάζει τη χρήση του και ως ταξί στα αστικά κέντρα και για το λόγο αυτό πραγματοποίησε μια επανδρωμένη δοκιμαστική του πτήση στους αιθέρες της Σιγκαπούρης.

Ο πιλότος του VoloDrone κάλυψε μια απόσταση 1,5 χλμ. σε ύψος 40 μέτρων. Η πτήση διήρκεσε περίπου δύο λεπτά και στέφτηκε από επιτυχία, ενώ χαρακτηρίστηκε η πιο προηγμένη πτήση της Volocopter.

Η κάθετη απογείωση του έγινε στο αεροδρόμιο Seletar υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης (CAAS). Με το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη κυκλοφορίας των ιπτάμενων ταξί στη Σιγκαπούρη η Volocopter θα συνεχίσει τις δοκιμαστικές πτήσεις.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Εκατοντάδες παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου στην οδήγηση

Σχεδόν όλοι τακτικά ή περιστασιακά χρησιμοποιούμε ενώ οδηγούμε το κινητό μας τηλέφωνο. Η χρήση κινητού τηλεφώνου είναι μια από τις

Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο στην Πατησίων

Θλίψη και οργή προκαλεί το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο παρασύρθηκε

Έφυγε ο ένας τροχός αλλά συνέχισε να οδηγεί κανονικά! (video)

Ένα από τα πιο «τρελά» περιστατικά καταγράφηκε σε δρόμο του Σικάγο αφήνοντας άφωνους του διερχόμενος οδηγούς. Έκπληκτοι λοιπόν θα μείνετε