Breaking News

Πήραν τα πάνω τους οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Πήραν τα πάνω τους οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) και ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) τον περασμένο μήνα στη χώρα μας πουλήθηκαν συνολικά 12.303 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018 που είχαν καταγραφεί 10.498 πωλήσεις, η σχετική άνοδος βρίσκεται στο +17,2%.

Προς τα πάνω έχει κινηθεί η αγορά καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων και το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς έχουν επιτευχθεί 38.592 πωλήσεις. Το αντίστοιχο διάστημα (Ιανουάριος-Απρίλιος) του 2018 βρισκόμασταν στις 37.274 πωλήσεις, επομένως μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του +3,5%.

Παρά το συγκρατημένο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στον κλάδο, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019 κινήθηκε -61,3% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο των προ κρίσης ετών (2000-2009).



Related Articles

Αναζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες, ένας ακόμα συνάνθρωπος μας, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε τις

Διαρρήκτες αυτοκινήτων συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

Ίσως να έχει συμβεί και σε εσάς να βρείτε το παράθυρο του αυτοκινήτου σας σπασμένο και από μέσα να λείπουν

Έκρυψε 5 κιλά ηρωίνης σε Peugeot 206! Δείτε που είχε φτιάξει κρύπτες (video)

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε πως οι διακινητές κρύβουν τα ναρκωτικά σε εσοχές που υπάρχουν στις λαμαρίνες των αυτοκίνητων. Στο