Breaking News

Σε ένα κοντέινερ με νερό μπήκε η ΒMW i8 για να σβήσει η φωτιά της

Σε ένα κοντέινερ με νερό μπήκε η ΒMW i8 για να σβήσει η φωτιά της

Σίγουρα θα έχετε δει κάποια κατάσβεση φλεγόμενου αυτοκινήτου από άντρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μάνικα.

Όταν όμως το αυτοκίνητο που έχει πάρει φωτιά είναι η plug-in υβριδική BMW i8 η πυροσβεστική χρησιμοποιεί έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο για να τη σβήσει, που προκαλεί σίγουρα εντύπωση αλλά και απορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε μια αντιπροσωπεία της BMW κάπου στην Ολλανδία μια i8 άρχισε ξαφνικά να βγάζει καπνούς, ενώ η αιτία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας αμέσως έβγαλαν την i8 στον εξωτερικό χώρο και κάλεσαν την πυροσβεστική.

Δεδομένου ότι η i8 διαθέτει πολλά ηλεκτρονικά και εύφλεκτα εξαρτήματα, αποφασίστηκε να σηκωθεί με γερανό και να βουτηχτεί μέσα σε ένα κοντέινερ γεμάτο νερό, όπου παρέμεινε για 24 ώρες, ώστε να εξαλειφθεί  κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης της φλόγας.

Αφού η i8 βγήκε από τη «μπανιέρα» της, προφανώς κατεστραμμένη, στην αντιπροσωπεία της BMW έφτασαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που χρησιμοποιήθηκε θα απορριφθεί με ασφάλεια, καθώς περιείχε πολλά είδη οξέων και τοξικών ουσιών.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου απαιτούνται διαφορετικές και πιο δραστικές λύσης κατάσβεσης όταν ξεσπάσει σε αυτά πυρκαγιά.


Tags assigned to this article:
i8ΒMWΟλλανδίαπυροσβεστική

Related Articles

Τρακάρισμα για μια McLaren P1 χωρίς να πατήσει στην άσφαλτο

Αρκετά άτυχη στάθηκε μια McLaren P1 κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της με φορτηγό στην Καμπότζη. Πιο αναλυτικά, το φορτηγό

Οι δυο Aston Martin που πωλούνται υποχρεωτικά μαζί στα 7 εκατ. ευρώ

To 1960 η Aston Martin δημιούργησε την DB4 GT Zagato Continuation με στόχο να ανταγωνιστεί τη Ferrari. Μέχρι και σήμερα η

Σιδερένια μπάρα «σούβλισε» μια Bentley Mulsanne

Απορίες αλλά και τρόμο προκαλεί η εικόνα της συγκεκριμένης Bentley Mulsanne, το αμάξωμα της οποία βλέπουμε ότι έχει διαπεράσει από