Breaking News

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Ακριβά γούστα είχαν τα μέλη σπείρας που συνελήφθησαν για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε έναν 38χρονο ημεδαπό, ενώ συγκατηγορούμενος του είναι ένας 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος σε φυλακή. Αναζητείται ως συνεργός ένας 29χρονος ημεδαπός και άγνωστος ακόμα αριθμός συνεργών.

Η εν λόγω σπείρα δρούσε με τον εξής τρόπο. Εντόπιζαν πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από τις οικίες των παθόντων, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα έκλεβαν.

Στη συνέχεια τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δε διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν ενοικιάσει για το σκοπό αυτό. Ακολούθως αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας τα εξήγαγαν σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικεία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαγνωστικό μηχάνημα αυτοκινήτου, τέσσερις σφραγίδες, καθώς και διάφορα έγγραφα αυτοκινήτων. Επιπλέον, εξωτερικά της οικίας του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο είχε πρόσφατα κλαπεί και έφερε πλαστές πινακίδες.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών, από διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αργολίδας και της Κορινθίας. Η συνολική αξία των κλαπέντων αυτοκινήτων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος άλλων παρόμοιων κλοπών.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Σύλληψη για διαρρήξεις αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Αθηνών – Πώς αποκτούσε πρόσβαση στα οχήματα;

Διαρρήξεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον αερολιμένα Αθηνών φαίνεται ότι πραγματοποιούσε συστηματικά ένας 63χρονος αλλοδαπός. Η σύλληψή του έγινε

Θεσσαλονίκη: 15 νεκροί σε τροχαία ατυχήματα από τον Ιούλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο – Πάνω από 480 οδηγοί εντοπίστηκαν πιωμένοι

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2024. Από τον Ιούλιο μέχρι και

Αύγουστος-17 νεκροί σε τροχαία ατυχήματα

Διψήφιος, δυστυχώς, είναι για ακόμα μια φορά ο αριθμός των θυμάτων στην άσφαλτο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Αυγούστου που