Breaking News

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη παρέλαση αυτόνομων αυτοκινήτων (video)

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη παρέλαση αυτόνομων αυτοκινήτων (video)

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές το μέλλον των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

Προφανώς όμως ο μέσος οδηγός νιώθει μια ανασφάλεια όταν ακούει ότι τα επερχόμενα αυτοκίνητα θα κινούνται μόνα τους και ότι ο ίδιος δε θα χρειάζεται να κάνει τίποτα.

Ίσως όμως βλέποντας κανείς το παρακάτω video να αισθανθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απέναντι στην αυτόνομη οδήγηση.

Ο λόγος για το νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης παρέλασης αυτόνομων αυτοκινήτων, το οποίο κατάφερε η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Changan Automobile. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στην Κίνα επενδύονται τεράστια ποσά για τις υποδομές και την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Συνολικά 55 Changan CS55 σχημάτισαν ένα κομβόι σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας με ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, διατηρώντας απόσταση μεταξύ τους περίπου όσο το μήκος δυο αυτοκινήτων, ενώ χρειάστηκαν 9 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα για να διανύσουν 3,2 χιλιόμετρα.

Για λόγους ασφαλείας πίσω από το τιμόνι του κάθε αυτόνομου CS55 υπήρχε ένας οδηγός, ενώ έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στους αισθητήρες των αυτόνομων συστημάτων. Αρχικά συμμετείχαν 56 οχήματα αλλά ένα αποκλείστηκε, καθώς ο οδηγός του επενέβη στο χειρισμό του οχήματος.



Related Articles

Δείτε τι φοράνε οι εργαζόμενοι της Audi για να δουλεύουν πιο ξεκούραστα

Έχουμε δει ήδη ότι ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως για παράδειγμα η Hyundai και η Nissan, χρησιμοποιούν πιλοτικά εξωσκελετικούς μηχανισμούς, οι οποίοι

Πού κατασκευάστηκαν 3 εκατομμύρια Nissan Qashqai;

Σχεδόν μια δεκαετία χρειάστηκε το εργοστάσιο της Nissan που βρίσκεται στο Σάντερλαντ της Βρετανίας για να φτάσει την παραγωγή του

Κινέζικο SUV προσπάθησε να ανέβει 999 σκαλοπάτια αλλά «γκρεμοτσακίστηκε» (βίντεο)

Το κινέζικο SUV Chery Fulwin X3L προσπάθησε να εντυπωσιάσει με τις off-road ικανότητες του, αλλά τελικά ήρθε το αντίθετο αποτέλεσμα.