Breaking News

Εξετάζεται η κατάργηση αυτοκινητόδρομων χωρίς όριο ταχύτητας στη Γερμανία

Εξετάζεται η κατάργηση αυτοκινητόδρομων χωρίς όριο ταχύτητας στη Γερμανία

Για ορισμένους οδηγούς, ειδικά για όσους έχουν κάποιο supercar, τα τμήματα αυτοκινητόδρομων στη Γερμανία όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας (Autobahns) είναι μάλλον ένας παράδεισος.

Ωστόσο ενδέχεται να σταματήσει αυτή η απεριόριστη ελευθερία ταχύτητας, καθώς η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων από τις μεταφορές (όσο πιο γρήγορα πάει ένα αυτοκίνητο τόσο περισσοτέρους ρύπους εκπέμπει).

Σημειώνεται οι εκπομπές ρύπων από τις μεταφορές στη Γερμανία δεν έχουν μειωθεί από το 1999, ενώ η χώρα μπορεί να λάβει πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν πάρει μέτρα.

Η αρμόδια για την υποβολή των προτάσεων επιτροπή στην Εθνική Πλατφόρμα για το Μέλλον της Κινητικότητας έχει καταθέσει ορισμένες προτάσεις στην οποίες περιλαμβάνεται η αύξηση των φόρων στα καύσιμα από το 2023, οι ποσοστώσεις στα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, το τέλος των φοροελαφρύνσεων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα και η θέσπιση ορίου ταχύτητας στου εν λόγω αυτοκινητόδρομους στα 130 χλμ./ώρα.

Η τελική έκθεση της επιτροπής με τα προτεινόμενα μέτρα θα κατατεθεί το Μάρτιο, ενώ οι οποίες αποφάσεις θα ενσωματωθούν σε νόμο για την αλλαγή του κλίματος.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Related Articles

Mε 150 ίππους το νέο Opel Corsa GSi

Πριν λίγο καιρό η Opel μας είχε ενημερώσει για την ιστορική επιστροφή της έκδοση GSi στο Corsa, ωστόσο δεν μας

Mazda MX-5: Μονό οι φανατικοί οπαδοί θα εντοπίσουν με την πρώτη ματιά τις αλλαγές στο ανανεωμένο ιαπωνικό roadster (φωτογραφίες)

Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έκανε πρεμιέρα το ανανεωμένο Mazda MX-5, το οποίο έχει δεχτεί στιλιστικές και εξοπλιστικές αναβαθμίσεις. Ίσως

Το Honda Civic στο πέρασμα 44 ετών (video)

Το γενεαλογικό δέντρο του hatchback Honda Civic μας παρουσιάζει το παρακάτω video μέσα σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό. Πόσο άλλαξε