Breaking News

It’s show time για τη νέα Toyota Supra (video)

It’s show time για τη νέα Toyota Supra (video)

Ο κύβος ερρίφθη και η νέα Toyota Supra επιτέλους αποκαλύφτηκε, προκαλώντας φρενίτιδα στους φανατικούς οπαδούς του ιαπωνικού σπορ μοντέλου.

Από την πλευρά της η Toyota, μίλησε για την επιστροφή ενός θρύλου μετά από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης παρουσίασης της νέας Supra στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ.

Από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού λοιπόν η Toyota ανακοίνωσε ότι αρχικά στην Ευρώπη κατά το πρώτο έτος λανσαρίσματος της νέας Supra θα φτάσουν μόλις 900 μοντέλα.

Ακόμα πιο περιορισμένη θα είναι η παραγωγή της συλλεκτικής έκδοσης Supra Α90, καθώς όπως προδίδει και η ονομασία της θα κυκλοφορήσει μόνο σε 90 αντίτυπα. Ας περάσουμε όμως στο πιο «καυτό» σημείο της νέας Supra που δεν είναι άλλο από τον κινητήρα της.

Ο λόγος για τον υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο 3.0 λίτρων της BMW, απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων μεταδίδοντας παραδοσιακά την κίνηση στον πίσω άξονα.

Η απόκριση στο γκάζι, η κλιμάκωση του αυτόματου κιβωτίου, η απόσβεση της ανάρτησης, ο ήχος του κινητήρα και το σύστημα διεύθυνσης της νέας Supra θα επηρεάζονται ανάλογα από τα προγράμματα οδήγησης Sport και Normal.

Σημειώστε επίσης ότι η νέα Supra εξοπλίζεται και με Launch Control που της επιτρέπει να «εκτοξεύεται» από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,3 δευτ., ενώ στάνταρ θα είναι το ενεργό διαφορικό της.

Στη Γηραιά Ήπειρο η νέα Supra θα προσφέρεται στις εκδόσεις Active και Premium, με την πρώτη να περιλαμβάνει ενεργή ανάρτηση, ζάντες 19 ιντσών με ισχυρότατα φρένα, διζωνικό κλιματισμό, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, οθόνη 8,8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, adaptive cruise control και Led προβολείς.

Όλα τα παραπάνω συν μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, ηχοσύστημα της JBL με 12 ηχεία, head-up display και ασύρματη φόρτιση για smartphones για όσους επιλέξουν την πλουσιότερη έκδοση Premium.



Related Articles

Μπαίνει στην πρίζα και παράγει 245 ίππους το νέο Cupra Formentor

Τα πρώτα της γενέθλια γιορτάζει η Cupra, η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει αυτονομηθεί από τη μητρική SEAT και κατασκευάζει μοντέλα

To νέο Ford Focus πιο ολοκληρωμένο από ποτέ (video)

H Ford προχώρησε στην προγραμματισμένη αποκάλυψη του νέου Focus, το οποίο στην τέταρτη γενιά του πλέον προσφέρεται με ποικιλία κίνητρων,

Δείτε το εσωτερικό της νέας Mercedes G-Class

Σαφώς πιο μοντέρνο, πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο είναι το εσωτερικό της νέας G-Class, όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις πρώτες επίσημες