Breaking News

Αποκλειστικά για την Κίνα το νέο Skoda Kamiq

Αποκλειστικά για την Κίνα το νέο Skoda Kamiq

Τρία SUV έχει πλέον στη γκάμα της η Skoda, καθώς παρουσίασε το νέο Kamiq στο Σαλόνι του Πεκίνου.

Το νέο Kamiq τοποθετείται ιεραρχικά κάτω από τα Karoq και Kodiaq, ενώ οι εξωτερικές του διαστάσεις σε  μήκος,  πλάτος και ύψος διαμορφώνονται στα 4.390 χλστ., 1.781 χλστ. και 1.593 χλστ. αντίστοιχα.

Πάντως μην κάνετε όρεξη για το νέο Kamiq, καθώς η Skoda το έχει σχεδιάσει και εξελίξει αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά της, καθώς από το 2007 έχει πουλήσει εκεί 2,35 εκατομμύρια οχήματα. Μάλιστα η τσέχικη εταιρία σκοπεύει να λανσάρει περισσότερα SUV αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Επανερχόμαστε στο νέο Kamiq το οποίο μοιάζει αρκετά οπτικά με τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια του, ενώ η Skoda περιγραφεί το εσωτερικό του ως ευρύχωρο, χάρη στο μεγάλο του μεταξόνιο που φτάνει στα 2.610 χλστ. Ο κινητήρας που τροφοδοτεί το νέο Kamiq είναι 1.5 λίτρων απόδοσης 110 ίππων και 150 Nm ροπής.

Στην κεντρική του κονσόλα έχει τοποθετηθεί μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ το σύστημα πολυμέσων δέχεται φωνητικές εντολές, ακόμα και σε κινέζικες διαλέκτους.


Tags assigned to this article:
KamiqKaroqKodiaqSKODAΚίνα

Related Articles

To Renault ZOE φορτίζει για να τρέξει σε ράλι

Σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα ράλι συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά  η Renault με το ηλεκτροκίνητο ZOE. Ο λόγος

Η Volvo σταματάει τη χρήση πλαστικών αντικειμένων

Τη φιλικότητα της προς το περιβάλλον η Volvo δε τη δείχνει μόνο μέσα από τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Ποιο είναι το ταχύτερο station wagon στον κόσμο;

Στη νέα Alpina B5 BI-Turbo Touring αποδόθηκε αυτός ο βαρυσήμαντος τίτλος, λόγω των επιδόσεων της. Ο V8 twin-turbo κινητήρας των