Breaking News

Κάντε το τρέιλερ ή το τροχόσπιτο που ρυμουλκείτε αόρατο (video)

Κάντε το τρέιλερ ή το τροχόσπιτο που ρυμουλκείτε αόρατο (video)

Ακόμα και ένας πεπειραμένος οδηγός ίσως να δυσκολεύεται όταν πρέπει να ρυμουλκήσει με το όχημα του ένα τροχόσπιτο ή ένα μακρύ τρέιλερ.

Μια καινοτόμα λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει η εταιρεία Valeo παρουσιάζοντας το σύστημα καμερών XtraVue Trailer, οι οποίες τοποθετούνται στο πίσω μέρος του ρυμουλκούμενου και δίνουν ξεκάθαρη εικόνα στον οδηγό για το γίνεται πίσω από αυτό κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Είναι σαν να γίνεται αόρατο το τροχόσπιτο ή τρέιλερ που ρυμουλκείτε.

Οι εικόνες που καταγράφονται από τις κάμερες προβάλλονται ενιαία σε μια έξτρα μεγάλη οθόνη που τοποθετείται εντός του αυτοκίνητου, κάτι όχι και τόσο εργονομικό, καθώς θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιείται η ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Σύμφωνα με τη Valeo οι εν λόγω κάμερες κάνουν ορατές τις «νεκρές» γωνίες που δημιουργούνται λόγω του επιπλέον μήκους που προσθέτει το ρυμουλκούμενο, διευκολύνουν σημαντικά τις μανούβρες, τις αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ παρακολουθούν διαρκώς την κίνηση των οχημάτων που βρίσκονται πίσω από αυτό.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Τράκαρε επίτηδες λεωφορείο και μετά πούλησε τσαμπουκά (video)

Ο οδηγός ενός μαύρου Hyundai i20 έθεσε σε κίνδυνο τους επιβάτες λεωφορείου στην Πολωνία. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω

Ψάρεψαν από το βυθό της θάλασσας ένα Lexus! (video)

Λένε ότι ο ανεξερεύνητος βυθός των ωκεανών μπορεί να κρύβει πολλά μυστικά και περίεργα πλάσματα. Αυτό όμως που κανείς δεν

Το τροχόσπιτο των 317.000 ευρώ που περιστρέφεται (video)

Η διαμονή σε κάποιο χειμερινό θέρετρο ή οι διακοπές σε ένα κοσμοπολιτικό νησί, συνήθως κοστίζουν πολλά χρήματα. Τι θα λέγατε