Breaking News

Γοητεύει η νέα Mercedes CLA (video)

Γοητεύει η νέα Mercedes CLA (video)

Πρεμιέρα έκανε η δεύτερη γενιά της Mercedes CLA στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας.

Οι διαστάσεις της αυξήθηκαν ελαφρώς, καθώς το μήκος της ανέρχεται πλέον στα 4.688 χλστ. (+48 χλστ.) και το πλάτος της στα 1.830 χλστ. (+53 χλστ.).

Παράλληλα το εμπρός της τμήμα είναι φαρδύτερο κατά 63 χλστ. και το πίσω κατά 53 χλστ. Η ελαφριά κλίση της οροφής αποτελεί και πάλι το σημείο αναφοράς στην εξωτερική σχεδίαση της νέας CLA.

Στο εσωτερικό τώρα στάνταρ είναι οι δυο οθόνες των 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, ενώ προαιρετικά μπορούν να παραγγελθούν και μεγαλύτερες οθόνες 10,25 ιντσών. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει 460 λίτρα (-10 λίτρα), το μεταξόνιο μεγάλωσε στα 2.729 χλστ. (+30 χλστ.), ενώ το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) δέχεται εντολές μέσω φωνής και χειρονομιών.

Στην έκδοση CLA 250 ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 225 ίππους και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και μετάδοση της κίνησης στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 209 χλμ./ώρα.

Η λίστα με τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας της νέας CLA περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή συγκρούσεων με οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς, adaptive cruise control, υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας, έλεγχο «τυφλών» σημείων και αναγνώριση πινακίδων ορίων ταχύτητας.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Με μεθανόλη κινείται το νέο Nathalie

Η επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η αυτοκινητοβιομηχανία Gumpert Aiways λοιπόν παρουσίασε στο πλαίσιο του

Renault Arkana: To νέο SUV με υβριδική γκάμα

Την απόφαση της να φέρει στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2021 το Arkana, ανακοίνωσε επίσημα η Renault. Η γαλλική

Νέο Nissan X-Trail: Πότε έρχεται-σε ποιο μοντέλο μοιάζει;

Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του ετοιμάζεται να γράψει το μεγαλύτερο SUV στη γκάμα της Nissan, το X-Trail. Την ερχόμενη