Breaking News

Οι συσκευές της Toyota για ανθρώπους με αναπηρία (video)

Οι συσκευές της Toyota για ανθρώπους με αναπηρία (video)

Η έννοια της κινητικότητα για την Toyota δεν περιλαμβάνει μόνο τα αυτοκίνητα, καθώς θέλει να είναι προσιτή σε όλους τους ανθρώπους.

Για το λόγο αυτό η ιαπωνική εταιρεία κατασκεύασε πέντε ξεχωριστές προτάσεις για τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας που έχουν παράλυση στα κάτω άκρα. Στόχος της Toyota είναι να κάνει την καθημερινότητα τους πιο εύκολη και να τους χαρίσει μεγαλύτερη πρόσβαση και άνεση στις μετακινήσεις τους.

Ξεκινάμε με το  Evowalk, το οποίο τοποθετείται γύρω από το πόδι του χρήστη και όταν οι αισθητήρες αντιλαμβάνονται ότι περπατάει τονώνουν τους μυς. Συνεχίζουμε με το Quix που είναι μια εξωσκελετική συσκευή που βοηθάει στη γρηγορότερη και σταθερότερη όρθια στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του περπατήματος.

Το ενδιαφέρον όμως συγκεντρώνει το Moby, μια τροχοφόρα πλατφόρμα που μπορεί να φιλοξενήσει ένα χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο ενσωματώνεται σε αυτή και το κάνει να κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Το πλάνο προβλέπει οι συσκευές Moby να βρίσκονται σε δημόσιες τοποθεσίες και να ξεκλειδώνονται μέσω εφαρμογής στα smartphones.

Πιο κοντά σχεδιαστικά στο παραδοσιακό αναπηρικό αμαξίδιο είναι το Phoenix, το οποίο είναι αρκετά ελαφρύ, καθώς είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και προσαρμόζει συνεχώς το κέντρο βάρους, ώστε να εξαλείφονται οι δυσάρεστοι και επώδυνοι κραδασμοί. Τέλος, το Qolo είναι μια εξωσκελετική συσκευή με ρόδες που επιτρέπει στο χρήστη να σταθεί όρθιος, αλλά και να κάτσει.



Related Articles

H δραματική διάσωση τριών επιβατών από φλεγόμενο βαν (video)

Τελικά υπάρχουν ακόμα ήρωες που ρισκάρουν τις ζωές τους για να σώσουν συνανθρώπους τους. Ο λόγος για έναν άντρα στην

Σε μια μόνο εβδομάδα 324 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη στην Ελλάδα

Είναι εγκληματικό σε μια πολιτισμένη χώρα του δυτικού κόσμου το 2019 πολλοί οδηγοί να παραβιάζουν συστηματικά τον ερυθρό σηματοδότη. Απόδειξη

Πήρε παραμάζωμα μοτοσυκλέτα και μετά αγκάλιαζε τον αναβάτη – Κάμερα κατέγραψε το συγκλονιστικό ατύχημα (βίντεο)

Ένα συγκλονιστικό ατύχημα κατέγραψε η ενσωματωμένη κάμερα στο κράνος ενός αναβάτη μοτοσυκλέτας. Τα πλάνα στο παρακάτω βίντεο προκαλούν πραγματικά τρόμο,