Breaking News

17.534 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ το Δεκέμβριο-Πρωτιά στην υπερβολική ταχύτητα

17.534 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ το Δεκέμβριο-Πρωτιά στην υπερβολική ταχύτητα

Πέρα από τις 17 ανθρώπινες απώλειες που καταγράφηκαν από τροχαία ατυχήματα το Δεκέμβριο του 2018, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία των βεβαιωμένων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) του συγκεκριμένου μήνα.

Συνολικά λοιπόν τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκαν 17.534 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 550 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Αναλυτικότερα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πρώτες ήρθαν οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας (2.014).

Ακολουθούν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (685 παραβάσεις-οι 69 σε βαθμό πλημμελήματος), η μη χρήση προστατευτικού κράνους (638), η μη χρήση ζώνης ασφαλείας (560), η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης (258) και η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (221).

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Γυναίκα κατέστρεψε τέσσερα περιπολικά που την καταδίωξαν (video)

Μάχη μέχρι το τέλος έδωσε μια 27χρονη προκειμένου να γλυτώσει τη σύλληψη από την αστυνομία. Στο παρακάτω video που κατέγραψε

Ένα Nissan Qashqai καρφώθηκε πίσω από φορτηγό (video)

Κάποιο παθολογικό αίτιο ή αϋπνία ήταν προφανώς ο λόγος που το ασημί Nissan Qashqai έπεσε με ταχύτητα πίσω από ένα

Με το Toyota Concept-i Walk δε χρειάζεται να περπατάτε

Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία όπως λένε οι γιατροί, ωστόσο μερικές φόρες είναι κουραστικό και θέλεις απλά να χρησιμοποιήσεις