Breaking News

Τι σχέση έχει με την κάνναβη η νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport; (video)

Τι σχέση έχει με την κάνναβη η νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport; (video)

Τακτικός θαμώνας στις πίστες θα είναι η νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, καθώς εκεί θα αισθάνεται σαν το σπίτι της.

Στη γραμμή εκκίνησης θα φτάνει χάρη στον εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα των 3.8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 425 ίππους και 425 Nm ροπής, ενώ συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK 6 σχέσεων.

Πάνω στη ζυγαριά ο δείκτης δείχνει για την 718 Cayman GT4 Clubsport μόνο 1.320 κιλά, καθώς έχουν αφαιρεθεί όλα τα «περιττά» από το εσωτερικό της και έχουν παραμείνει μόνο τα μπάκετ καθίσματα με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και το απαραίτητο roll cage προδιαγραφών της FIA.

Στο χαμηλό βάρος της νέας 718 Cayman GT4 Clubsport συντελεί σίγουρα το γεγονός ότι είναι το πρώτο αγωνιστικό όχημα με τμήματα (πίσω αεροτομή  και πόρτες) φτιαγμένα από αγροτικά υποπροϊόντα όπως οι φυσικές ίνες κάνναβης και λιναριού. Σύμφωνα με την Porsche είναι εξίσου άκαμπτα και ελαφριά όπως το ανθρακόνημα.

Η νέα 718 Cayman GT4 Clubsport θα προσφέρεται στις εκδόσεις Trackday και Competition. Η πρώτη απευθύνεται σε όσους περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στις πίστες και η δεύτερη σε οδηγούς που αγωνίζονται επαγγελματικά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για να είναι πιο αποτελεσματική μέσα στην πίστα η Porsche τοποθέτησε στη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport ελαφρύτερη εμπρός ανάρτηση που προέρχεται από την 911 GT3 Cup, μηχανικό πίσω διαφορικό και δισκόφρενα διαμέτρου 380 χλστ.

Η Porsche δέχεται ήδη παραγγελίες για τη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport, ενώ στους πρώτους ιδιοκτήτες της θα φτάσει το Φεβρουάριο. Σχετικά με τις τιμές τώρα η έκδοση Trackday κοστίζει 134.000 ευρώ και η Competition 157.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί επιπλέον και το Φ.Π.Α.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η Bugatti EB110 SS διακρίνεται ακόμα για το χαμηλό της βάρος

Στα όνειρα σας βλέπετε την Bugatti Chiron; Ίσως από σήμερα το βράδυ να ονειρεύεστε τη μάλλον άγνωστη στους περισσότερους EB110

Oι τελευταίες 30 συλλεκτικές Bentley Mulsanne

Την ερχόμενη άνοιξη η Bentley θα τερματίσει οριστικά την παραγωγή της υπερπολυτελούς Mulsanne. Η βρετανική εταιρεία θα κουνήσει λευκό μαντήλι

Περπάτησε πάνω σε μια Lamborghini Aventador SV (video)

Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Σαν Φρανσίσκο έκανε την εμφάνιση της μια εντυπωσιακή κόκκινη Lamborghini Aventador S. Ωστόσο δεν έδειξε