Breaking News

Φωτογράφος κάνει μινιατούρες Porsche να μοιάζουν με αληθινά αυτοκίνητα

Φωτογράφος κάνει μινιατούρες Porsche να μοιάζουν με αληθινά αυτοκίνητα

Όταν υπάρχει μεγάλη φαντασία τότε ακόμα και το πιο μικρό αντικείμενο μπορεί να γίνει έργο τέχνης πίσω από το φωτογραφικό φακό.

Αυτό προφανώς είναι το μότο του ιδιαίτερου φωτογράφου Έρικ Ότο, ο οποίος καταφέρνει να μας ξεγελά σε κάθε του «κλικ». Βλέποντας κανείς τις παρακάτω φωτογραφίες από τη συλλογή του θα μπορούσε να πει ότι έχει απαθανατίσει κλασσικά μοντέλα της Porsche.

Ωστόσο πρόκειται για μινιατούρες και όχι για πραγματικά αυτοκίνητα. Η ιδέα αυτή ήρθε στο Έρικ όταν μια μέρα εντόπισε ένα ιστορικό μοντέλο μινιατούρα πίσω από τη βιτρίνα ενός καταστήματος με παιχνίδια. Έπειτα το τοποθέτησε κάτω στην άσφαλτο και το φωτογράφισε με μια συγκεκριμένη τεχνική.

Σύμφωνα με τον Έρικ για να βγει αληθοφανές το αποτέλεσμα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη γωνιά του φωτός, στη γωνία λήψης και στο φόντο, ενώ δηλώνει ότι δεν του αρέσει να χρησιμοποιεί photoshop. Επιλέγει να φωτογραφίζει μινιατούρες αυτοκίνητων της Schuco ή της Minichamps, καθώς αποτυπώνουν κάθε λεπτομέρεια από το αληθινό αυτοκίνητο.

Η κλίμακα των μινιατούρων κυμαίνεται από 1:43 έως 1:18. Έχει κάνει λήψεις σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Βερολίνο, αλλά και στην πατρίδα του το Αμβούργο. Η πιο επιτυχημένη του έκθεση φωτογραφίας είχε τίτλο «η γαλλική σύνδεση», ήταν ασπρόμαυρη και είχε ως θέμα τους γκάνγκστερ.



Related Articles

To συλλεκτικό Datsun 280ZX του 1980

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που έκανε ντεμπούτο το κλασσικό πλέον Datsun Z, το οποίο στην αγορά της

Οθόνη αφής το 1986; Ποιο αυτοκίνητο την εγκαινίασε; (video)

Σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν οθόνη αφής, η οποία έχει «απορροφήσει» τα περισσότερα κουμπιά και διακόπτες από την κεντρική

Η Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ κάνει donut ενώ πυροβολεί (video)

Το επίσημο τρέιλερ για την 25η ταινία του Τζέιμς Μποντ με τίτλο “No Time to Die” κυκλοφόρησε και όπως ήταν