Breaking News

Ένα σπάνιο Volkswagen Beetle με κινητήρα Porsche (video)

Ένα σπάνιο Volkswagen Beetle με κινητήρα Porsche (video)

Βλέποντας κανείς τις παρακάτω φωτογραφίες θεωρεί ότι πρόκειται για ένα κλασσικό Volkswagen Beetle.

Ωστόσο η ιστορία του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το εν λόγω φαινομενικά Beetle ονομάζεται VW 39, σχεδιάστηκε από τον Φέρντιναντ Πόρσε και το γιο του το μακρινό 1939, με σκοπό να λάβει μέρος την ίδια χρονιά στον πρώτο αγώνα μεγάλης απόστασης από το Βερολίνο στη Ρώμη.

Για το λόγο αυτό στο πίσω τμήμα του τοποθετήθηκε κινητήρας 986 κ.εκ. από την Porsche Type 64 και μάλιστα η ισχύς του είχε αυξηθεί σε πάνω από 32 ίππους, ενώ μπορούσε να αναπτύξει την υψηλή για τα δεδομένα της εποχής, μέγιστη ταχύτητα των 145 χλμ./ώρα, χάρη στο χαμηλό του βάρος που δε ξεπερνούσε τα 695 κιλά.

Ακόμα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι τα φτερά και το καπό του κατασκευάστηκαν σε μια πρέσα αμαξώματος, μια μέθοδο παραγωγής που αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε πολύ αργότερα.

Αρχικός στόχος ήταν να κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Στουτγάρδης πενήντα αντίτυπα του VW 39, ωστόσο η έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου περιόρισε την παραγωγή του σε μόλις δεκατέσσερις μονάδες.

Σήμερα διασώζεται μόνο αυτό το μαύρο VW 39 με αριθμό σασί 1-00003, το οποίο πωλήθηκε σε ένα συλλέκτη το 1948 στο Αμβούργο, ενώ πριν από πέντε χρόνια πέρασε στην ιδιοκτησία του μουσείου Hamburg Prototype.

Μετά από εργασίες διάρκειας πάνω από τρία έτη και τη χειροποίητη κατασκευή πολλών τμημάτων του, επέστρεψε στην αρχική του μορφή και φιλοξενείται στο συγκεκριμένο μουσείο.



Related Articles

Πωλείται Mercedes 560 SEL του 1986 με 46 χλμ.!

Προφανώς η πρώτη σκέψη που κάνετε είναι ότι κάποιος πονηρός πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων γύρισε τα χιλιόμετρα στην εν λόγω Mercedes

To πρώτο pickup της Chevrolet πριν έναν αιώνα

Έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από τότε που η Chevrolet λάνσαρε το πρώτο της pickup. Ο λόγος για το ιστορικό

H Porsche που πουλήθηκε 2,7 εκ. ευρώ σε δέκα λεπτά

Η συλλεκτική και άκρως εντυπωσιακή Porsche Project Gold 911 κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας της κατάφερε όχι μόνο να πουληθεί