Breaking News

Γιατί το Hyundai Santa Fe θέλει το δακτυλικό μας αποτύπωμα;

Γιατί το Hyundai Santa Fe θέλει το δακτυλικό μας αποτύπωμα;

Σε μια εποχή που τα προσωπικά δεδομένα έχουν γίνει αρκετά εύθραυστα θα πρέπει να προσέχουμε πολύ όταν μας ζητούν τη συγκατάθεση μας για τη χρήση τους.

Το δακτυλικό μας αποτύπωμα για παράδειγμα πριν από μερικά χρόνια το δίναμε μόνο στην αστυνομία, ωστόσο τώρα μας το ζητούν τα περισσότερα σύγχρονα smartphones, ενώ σύντομα θα υποβάλει ανάλογο αίτημα και το Hyundai Santa Fe.

Σύμφωνα λοιπόν με την κορεάτικη εταιρεία εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 το Santa Fe θα μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος του οδηγού.

Συγκεκριμένα στην εξωτερική χειρολαβή του Santa Fe θα υπάρχει μια ειδική επιφάνεια την οποία μόλις ο οδηγός την αγγίξει το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει. Στη συνέχεια όταν εισέλθει στο εσωτερικό το Santa Fe πάλι με ένα μόνο άγγιγμα θα ενεργοποιείται μέσω δακτυλικού αποτυπώματος ο κινητήρας, ενώ παράλληλα θα ρυθμίζονται αυτόματα οι προκαθορισμένες επιλογές του εκάστοτε οδηγού για το κάθισμα, τους πλευρικούς καθρέπτες, το ύψος του τιμονιού και τη θερμοκρασία της καμπίνας.

Η Hyundai αναφέρει ότι το Santa Fe με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα είναι διαθέσιμο σε ορισμένες μόνο αγορές. Πρέπει πάντως να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για εκδημοκρατισμό της εν λόγω τεχνολογίας που συναντάμε μόνο σε αρκετά ακριβότερα μοντέλα, όπως η Bentley Bentayga.

Τέλος, τονίζεται ότι με το δακτυλικό αποτύπωμα διασφαλίζεται σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό η παραβίαση ή και η κλοπή ενός αυτοκινήτου σε σύγκριση με το παραδοσιακό κλειδί.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η Toyota Supra που πουλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια ευρώ

Όσοι έχετε βάλει στο «μάτι» τη νέα Toyota Supra που αποκαλύφτηκε πριν από μερικές μέρες μην τρομάζετε, δε θα είναι

Μια βόλτα με το Hyundai i30N των 275 ίππων (video)

Ενώ αναμένουμε στη χώρα μας την έναρξη εμπορικής διάθεσης του νέου Hyundai i30N, μπορούμε να πάμε μαζί του μια βόλτα

Μοντέλα της Lexus έγιναν κόμικς

Τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες αποτύπωσαν μοντέλα της Lexus με την τεχνοτροπία των magna, όπως αποκαλούνται τα ιαπωνικά κόμικς. Στόχος τους ήταν