Breaking News

Γιατί η Ford σταματά την παραγωγή του C-Max;

Γιατί η Ford σταματά την παραγωγή του C-Max;

Η επέλαση των SUV οχημάτων έχει ακόμα ένα θύμα, το Ford C-Max, η παραγωγή του οποίου θα ρίξει αυλαία.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία αυτό θα συμβεί στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου, ενώ αναφέρεται ότι τόσο το C-Max όσο και το πρακτικότερο Grand C-Max έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Ωστόσο είναι προφανές ότι υπάρχει σημαντική κάμψη στη ζήτηση των πολυχρηστικών μοντέλων.

Στο εργοστάσιο τώρα της Ford που βρίσκεται στην πόλη Saarlouis της Γερμανίας τη θέση των C-Max όσο και Grand C-Max στη γραμμή παραγωγής θα πάρει το νέο Focus, που ήδη κατασκευάζεται εκεί, κυρίως στις εκδόσεις του Wagon, Active και ST.

Παράλληλα με το τέλος παραγωγής των C-Max όσο και Grand C-Max στο εν λόγω εργοστάσιο θα σταματήσει να λειτουργεί η νυχτερινή βάρδια.  Η παραγωγή θα συνεχιστεί με εναλλαγή δυο βαρδιών, κάτι που σύμφωνα με τη Ford θα μειώσει το κόστος κατασκευής και να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Οι παραπάνω στρατηγικές κινήσεις της Ford αποτελούν μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενίσχυσης του εμπορικού σήματος και αύξησης της κερδοφορίας στην Ευρώπης. Το δυσάρεστο πάντως είναι ότι συνολικά θα περικοπούν 5.000 θέσεις εργασίας σε δυο εργοστάσια της Ford στη Γερμανία.



Related Articles

Βελτιωμένο SΕΑΤ Leon ST Cupra με 521 ίππους και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα

H αλήθεια είναι ότι η «δίψα» για δύναμη από το δεξί πεντάλ δε σβήνει ποτέ, επομένως ακόμα και οι ιδιοκτήτες

Σε τι χρησιμεύουν πάνω από 30.000 ηλιακά πάνελ στη Βentley;

Με μια τεράστια οικολογική επένδυση γιορτάζει η Bentley τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Στη έδρα της λοιπόν που

Πώς γιορτάζει τα τριάντα του χρόνια το Mazda ΜΧ-5;

Με τον παραδοσιακό τρόπο κάθε μοντέλου όταν φτάνει σε μια ηλικία ορόσημο, δηλαδή με τη δημιουργία μιας νέας ειδικής έκδοσης.