Breaking News

Γιατί απολύει 1.000 υπαλλήλους η Nissan;

Γιατί απολύει 1.000 υπαλλήλους η Nissan;

Περικοπές προσωπικού πραγματοποιεί η Nissan στο Μεξικό λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και έχουν επηρεάσει σημαντικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα λοιπόν η ιαπωνική εταιρεία θα προβεί στην απόλυση 1.000 συνολικά υπαλλήλων της οι οποίοι εργάζονται στα δυο εργοστάσια της που βρίσκονται στο Αγουασκαλιέντες και στο Κουερναβάκα.

Ήδη στο εργοστάσιο του Αγουασκαλιέντες,  όπου συναρμολογείται το sedan μοντέλο Nissan Versa και το Infiniti QX50 έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις, ενώ θα ακολουθήσει το εργοστάσιο στο Κουερναβάκα από τη γραμμή παραγωγής του οποίου κυλούν βαν, όπως το NV200.

Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της Nissan στο Μεξικό αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια προσαρμογής στις δύσκολες καταστάσεις της τοπικής αγοράς, όπως η αύξηση του κόστους στις πρώτες ύλες.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο, η Nissan δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της στη Βόρεια Αμερική κατά 20%, λόγω της πτώσεις της στις πωλήσεις που σημειώσει στις  Η.Π.Α, δηλαδή τη σημαντικότερη αγορά της. Συνολικά, οι πωλήσεις της Nissan στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 8,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Γιατί στην Κίνα το Audi Q2 είναι πιο ευρύχωρο;

Για κάποιο λόγο οι Κινέζοι αγοραστές αρέσκονται στα αυτοκίνητα που προσφέρουν ευρυχωρία στην πίσω σειρά καθισμάτων. Έτσι λοιπόν η Αudi

Η Alfa Romeo ανανέωσε τις Giulia και Stelviο! Που μοιάζουν με την Tonale και ποιες αλλαγές έγιναν;

Στον απόηχο της νέας Tonale η Alfa Romeo χρησιμοποίησε ως «πυξίδα» το μικρότερο SUV στη γκάμα της για να ανανεώσει

Έχεις παλιό Skoda του 2008-2017; Μπορείς να το αναβαθμίσεις με μια απλή συσκευή!

Αναμφισβήτητα η τεχνολογική πρόοδος στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι αλματώδης, έτσι ακόμα και ένα μοντέλο δεκαετίας ή ακόμα και πενταετίας φαντάζει…ξεπερασμένο.