Breaking News

Αυτή είναι η πιο αποδοτική Mercedes G-Class όλων των εποχών

Αυτή είναι η πιο αποδοτική Mercedes G-Class όλων των εποχών

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο η νέα Mercedes G-Class έχει αποδείξει τις τρομερές off-road ικανότητες της, οι οποίες άλλωστε την έχουν κάνει διαχρονική στο πέρασμα των χρόνων, ενώ πλέον στη γκάμα της προστέθηκε ένας νέος κινητήρας.

Ο λόγος για τη νέα G 350 d, η οποία τροφοδοτείται από εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2.925 κ.εκ., απόδοσης 286 ίππων (3.400-4.600 σ.α.λ.) και 600 Nm ροπής (1.200-3.200 σ.α.λ.), ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC.

Σύμφωνα πάντα με τη Mercedes η νέα G 350 d πετυχαίνει μέση κατανάλωση καυσίμου 9,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει 252 γρ./χλμ C02, ενώ παραμένει κάτω από  τα όρια εκπομπών που θεσπίζει το πρότυπο Euro 6d-TEMP χρησιμοποιώντας εξελιγμένο σύστημα καταλύτη SCR και υγρό AdBlue, το στόμιο πλήρωσης του οποίου βρίσκεται δίπλα από αυτό του ρεζερβουάρ.

Αυτό που ήθελαν να πετύχουν οι μηχανικοί της Mercedes με το συγκεκριμένο πετρελαιοκινητήρα ήταν αύξηση των επιδόσεων και ταυτόχρονα μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και του παραγόμενου θορύβου. Μάλιστα τονίζεται ότι πρόκειται για την πιο αποδοτική G-Class που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

H νέα G 350 d μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 7,4 δευτ. και η τελική της ταχύτητα είναι 199 χλμ./ώρα. Οι παραγγελίες για τη νέα G 350 d θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές από τον Ιανουάριο, ενώ στις αντιπροσωπείες της Mercedes θα φτάσει την άνοιξη.



Related Articles

Lada: Άνοδος στις πωλήσεις Ιουλίου

Η περίοδος της καλοκαιρινής ραστώνης που διανύουμε και οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19 δε στάθηκαν ικανές να

Βόμβες και σφαίρες δε διαπερνούν τη θωρακισμένη Mercedes-AMG G63 (video)

Έτοιμη για πραγματικό πόλεμο είναι η συγκεκριμένη Mercedes-AMG G63, καθώς μπορεί να αντέξει όλα τα πυρά που θα εκτοξευτούν εναντίον

Έρχονται 80.000 Hyundai που δε ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα

Μεγάλη «ανάσα» στην ατμοσφαιρική ρύπανση της Ευρώπης εκτιμά ότι θα δώσει εντός του 2020 η Hyundai. Η κορεάτικη εταιρεία λοιπόν