Breaking News

Στο μέλλον θα βλέπουμε ταινίες στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων

Στο μέλλον θα βλέπουμε ταινίες στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων

Η επερχόμενη αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να φέρει τεράστιες αλλαγές όχι μόνο στον τρόπο που θα μετακινούμαστε, αλλά και στην παραμονή μας εντός του αυτοκινήτου.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο οδηγός δε θα χρειάζεται να ασχολείται καθόλου με το χειρισμό του οχήματος, θα μπορεί να αξιοποιεί ψυχαγωγικά το χρόνο που έχει μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια ταινία και μάλιστα όχι σε κάποια οθόνη, αλλά στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Την ιδέα αυτή θα την παρουσιάσει η Hyundai στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) που θα διοργανωθεί από 8 έως 11 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, μέσω του επονομαζόμενου “Autonomous Driving Interior Concept”, το οποίο αφορά αυτόνομα αυτοκίνητα Επιπέδου 4 και 5.

Φυσικά όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου το εμπρός παρμπρίζ είναι διαφανές, ώστε να υπάρχει ορατότητα, ενώ όταν επιλέγεται η αυτόνομη οδήγηση μετατρέπεται σε γιγαντοοθόνη.

Πέρα από ταινίες θα μπορεί να προβάλει πληροφορίες της διαδρομής, ενώ όταν οι επιβάτες θέλουν να πάρουν έναν υπνάκο θα σβήνει. Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι η αλληλεπίδραση του οδηγού με τις προβολές του παρμπρίζ δε θα γίνεται μέσω αφής, αλλά με χειρονομίες.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι μια ενσωματωμένη κάμερα θα μπορεί να «διαβάζει» τη διάθεση του οδηγού και να προσαρμόζει κατάλληλα την εσωτερική ατμόσφαιρα.



Related Articles

Γιατί η Mercedes C-Class μεγάλωσε 8 εκατοστά;

Στο Σαλόνι του Πεκίνου η Mercedes πέρα από τη νέα A-Class L Sedan, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα

Ποιο Lada ήταν πρώτο σε πωλήσεις παρά την πανδημία;

Τα αποτελέσματα πωλήσεων του περασμένου Απριλίου στην πατρίδα της δημοσιεύει η Lada. Ο εν λόγω μήνας ήταν αρκετά δύσκολος, όπως

Η Nissan γιορτάζει την παραγωγή 150 εκατομμυρίων οχημάτων (video)

Ένα σημαντικό ορόσημο στην παραγωγική της ιστορία γιορτάζει η Nissan, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον έχει κατασκευάσει συνολικά 150 εκατομμύρια