Breaking News

Όταν το Nissan Patrol σάρωνε σε πωλήσεις και αγώνες (video)

Όταν το Nissan Patrol σάρωνε σε πωλήσεις και αγώνες (video)

Το χρόνο προς τα πίσω γυρίζει η Nissan και θυμάται όταν μεσουρανούσε ένα σκληροτράχηλο SUV της, το Patrol.

Πριν 35 χρόνια λοιπόν το Patrol ήταν το πρώτο μοντέλο της Nissan που κατασκευάζονταν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο “Zona Franca” της Βαρκελώνης, το οποίο ήταν το πρώτο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στη Γηραιά Ήπειρο.

H συνολική παραγωγή του Patrol από το 1983 μέχρι το 2001 έφτασε τις 196.000 μονάδες. Στην τοπική αγορά το Patrol σάρωνε, καθώς αποτελούσε ένα στα δυο SUV που πωλούνταν στην Ισπανία, ενώ το μερίδιο αγοράς του έφτανε το 52%. Παράλληλα το Patrol κυκλοφορούσε στην Ευρώπη, καθώς και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και σε χώρες όπως η Αγκόλα, η Αργεντινή, η Νέα Καληδονία, η Τανζανία και η Ουρουγουάη.

Η αγωνιστική του καριέρα απογειώθηκε με τη συμμετοχή ενός Patrol Fanta Limοn το 1987 στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ, όπου κατέκτησε την 9η θέση. Στο παρακάτω video θα δείτε πως το εν λόγω Patrol Fanta Limοn πήρε και πάλι ζωή όταν βρέθηκε στα χέρια μηχανικών της Nissan.

Πλέον στο εργοστάσιο “Zona Franca” συναρμολογείται μια νέα γκάμα από pickup της Nissan, ενώ το 1993 το εμβληματικό Patrol ενέπνευσε τη δημιουργία ενός ακόμα SUV, του Terrano II. Έπειτα από την παραγωγή 375.000 Terrano ΙΙ μέχρι το Μάιο του 2005 στην ισπανική πόλη, η σκυτάλη παραδόθηκε στο Pathfinder και στην πρώτη έκδοση τoυ Navara.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

To σπορ Mitsubishi Starion του 1982

Ίσως κάποιοι να θυμούνται ότι το Μάιο του 1982 η Mitsubishi είχε προκαλέσει αίσθηση όταν παρουσίασε το Starion. Σύμφωνα με

Η Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ κάνει donut ενώ πυροβολεί (video)

Το επίσημο τρέιλερ για την 25η ταινία του Τζέιμς Μποντ με τίτλο “No Time to Die” κυκλοφόρησε και όπως ήταν

H Porsche που πουλήθηκε 2,7 εκ. ευρώ σε δέκα λεπτά

Η συλλεκτική και άκρως εντυπωσιακή Porsche Project Gold 911 κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας της κατάφερε όχι μόνο να πουληθεί