Breaking News

Τα αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για το 2018 (video)

Τα αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για το 2018 (video)

Από τα δεκάδες μοντέλα που αξιολόγησε φέτος στις δοκιμές πρόσκρουσης ο ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP ξεχώρισε τα τρία με το μεγαλύτερο επίπεδο ασφαλείας.

Από την κατηγορία των μικρών οικογενειακών μοντέλων νικήτρια είναι η Mercedes A-Class, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 96% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 91% στην προστασία παιδιών, 92% στην προστασία πεζών και 75% για τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Στο ψηλότερο βάθρο της κατηγορίας των μεγάλων οικογενειακών μοντέλων ανέβηκε το νέο Lexus ES, καθώς απέσπασε 91% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών, 90% στην προστασία πεζών και 77% για τα βοηθητικά του συστήματα ασφαλείας.

Το ιαπωνικό sedan εγκαινίασε ένα νέο βραβείο του EuroNCAP, το οποίο θα δίνεται κάθε χρόνο στο ασφαλέστερο ηλεκτροκίνητο ή υβριδικό μοντέλο.

Τέλος, στα μεγάλα off-road μοντέλα ξεχώρισε το νέο Hyundai NEXO αποσπώντας 94% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών, 67% στην προστασία πεζών και 80% στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας.

Εννοείται ότι Mercedes A-Class, το Lexus ES και το Hyundai NEXO έλαβαν την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Με νυχτερινή όραση το νέο Peugeot 508 SW (video)

Έχοντας αφήσει τις καλύτερες σχεδιαστικές εντυπώσεις το Peugeot 508 sedan, ήρθε η ώρα να υποδεχτεί το νέο μέλος στη γκάμα

Το Volkswagen Golf έφτασε τις 34 εκατομμύρια πωλήσεις

Αναμφισβήτητα το Golf είναι ένα μοντέλο ορόσημο για την Volkswagen, καθώς εδώ πάνω από τέσσερις δεκαετίες αποδεικνύει την εμπορικότητα και

Αυτόματη πληρωμή διοδίων από μοντέλα της Audi

Την αναμονή στις ουρές των σταθμών διοδίων καταργεί η Audi μέσα από τη νέα της τεχνολογία ονόματι ITM (Integrated Toll