Breaking News

Το απορριμματοφόρο της Scania που θα κινείται με υδρογόνο

Το απορριμματοφόρο της Scania που θα κινείται με υδρογόνο

Πιο «καθαρά» θέλει να κάνει η Scania τα απορριμματοφόρα φορτηγά, αναφερομένη φυσικά στο ενεργειακό τους «αποτύπωμα».

Για το λόγο αυτό εξελίσσει σε συνεργασία με τη Renova, μια εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων στη δυτική Σουηδία, το πρώτο της απορριμματοφόρο που θα διαθέτει αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης κυψέλες καυσίμου, οι οποίες θα τροφοδοτούνται με υδρογόνο.

H Revora, όπως και άλλες εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων, έχουν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές με ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα, ενώ είναι η πρώτη φορά που τοποθετούνται σε αυτά κυψέλες καυσίμου.

Σύμφωνα με τη Scania το εν λόγω απορριμματοφόρο θα διαθέτει ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης της κίνησης και ηλεκτροκίνητο συμπιεστή. Το σχετικό έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Σουηδικό Οργανισμό Ενέργειας και το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Στοκχόλμης, ενώ το απορριμματοφόρο με κυψέλες καυσίμου αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2019  προς αρχές του 2020.

Η Scania έχει ήδη τεχνογνωσία γύρω από τις κυψέλες καυσίμου, την οποία ανέπτυξε σε συνεργασία με τη νορβηγική εταιρεία χονδρικής πώλησης τροφίμων Asko, η οποία έχει ανοίξει τη δική της μονάδα παραγωγής υδρογόνου. Τέσσερα φορτηγά της Scania με κυψέλες καυσίμου και αυτονομία 500 χλμ. εργάζονται για την Asko.

Παράλληλα η Scania αναγνωρίζει ότι η υδρογονοκίνηση στα φορτηγά μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων από τα μεγάλα επαγγελματικά οχήματα.

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα απορριμματοφόρα εργάζονται τις πρώτες πρωινές ώρες στα κέντρα των πόλων η αθόρυβη λειτουργεία των ηλεκτρικών οχημάτων θα αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη.



Related Articles

Τι κρύβει το καμουφλάζ του ανανεωμένου Toyota Hilux; (video)

Ευχάριστα τα νέα για τους επαγγελματίες οδηγούς, καθώς η Toyota ετοιμάζει το ανανεωμένο Hilux. Το διάσημο στην ελληνική επαρχία, και

Ιδού το πρώτο υβριδικό λεωφορείο στην Ελλάδα-Σε ποια πόλη κάνει δρομολόγια;

Ο λόγος για το λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid, το οποίο παραδόθηκε στο Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας και ήδη πραγματοποίησε το

Πριν 75 χρόνια το πρώτο λεωφορείο της MAN με αέριο

Πολυετή εμπειρία διαθέτει η MAN στα λεωφορεία που χρησιμοποιούν ως εναλλακτική μορφή ενέργειας το αέριο. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την