Breaking News

Νέα άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο στην Ελλάδα

Νέα άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο στην Ελλάδα

Κατά γενική ομολογία η ταλαιπωρημένη εγχώρια αγορά καινούργιων αυτοκίνητων έχει αρχίσει να εμφανίζει μικρά και σταδιακά βήματα ανόδου.

Τελευταίο της επίτευγμα τα αποτέλεσμα από τις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων το Νοέμβριο του 2018. Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν στην Ελλάδα 6.893 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ σε σύγκριση με τις 6.523 πωλήσεις που είχαν καταγραφεί το Νοέμβριο του 2017, μιλάμε για άνοδο 5,7%.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το 2018 θα κλείσει με άνοδο στις πωλήσει καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς τους πρώτους έντεκα μήνες του τρέχοντος έτους ο αριθμός τους έφτασε τις 98.094 μονάδες. Το αντίστοιχο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι το Νοέμβριο του 2017 είχαν καταγραφεί 82.687 πωλήσεις, αρά η αύξηση ανέρχεται στο ποσοστό του 18,6%.

Με δεδομένο όμως ότι η αγορά αυτοκινήτου κατά το ενδεκάμηνο του 2018 κινήθηκε  -61,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009) πρέπει να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμα, ώστε τα χαμόγελα να επιστρέψουν και πάλι στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο αυτό.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Αυτό είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020»

Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει ανακηρυχτεί το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020», το οποίο για το 2019 ήταν το Skoda Superb.

Γιατί στην Κίνα το Audi Q2 είναι πιο ευρύχωρο;

Για κάποιο λόγο οι Κινέζοι αγοραστές αρέσκονται στα αυτοκίνητα που προσφέρουν ευρυχωρία στην πίσω σειρά καθισμάτων. Έτσι λοιπόν η Αudi

Πώς πάνε οι πωλήσεις του Toyota Mirai;

Το στοίχημα της υδρογονοκίνησης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κερδίζει η Toyota, κάτι που αποδεικνύεται από τις πωλήσεις του Mirai