Breaking News

Γιατί αυτοκίνητα στην Κίνα παρακολουθούνται από την κυβέρνηση;

Γιατί αυτοκίνητα στην Κίνα παρακολουθούνται από την κυβέρνηση;

Εκατοντάδες αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους της Κίνας αναμεταδίδουν διάφορα δεδομένα σχετικά με αυτά στην κυβέρνηση της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οχήματα αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Τesla, η Volkswagen, η BMW, η Ford, η Daimler, η Nissan και η Mitsubishi αποστέλλουν μεγάλο όγκο δεδομένων σε δεκάδες σημεία παρακολούθησης που ανήκουν κυβέρνηση, όπως η Δημόσια Βάση Συλλογής Δεδομένων Ηλεκτρικών Οχημάτων της Σαγκάης, το Κέντρο Έρευνας και Καταγραφής και η Εθνική Μεγάλη Συμμαχία για τα Οχήματα της Νέας Ενέργειας.

Από την πλευρά τους Κινέζοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα εν λόγω δεδομένα συλλέγονται για τη δημόσια ασφάλεια διευκολύνοντας παράλληλα τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον προγραμματισμό της υποδομής, καθώς και την πρόληψη της απάτης σε προγράμματα επιδότησης.

Παράλληλα τονίζουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα, καθώς συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας, ενώ τα δεδομένα δε δίνονται στην αστυνομία και σε δικαστικές Αρχές. Ωστόσο αν ζητηθούν πρέπει να δοθούν.

Η έρευνα δείχνει ότι για κάθε όχημα ξεχωριστά μπορεί να μαθευτεί  η μάρκα και το μοντέλο, τα χιλιόμετρα μέχρι και η αυτονομία του, ενώ είναι θολό το τοπίο για το πόσο ενημερωμένοι σχετικά είναι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Related Articles

Καινοτόμο σύστημα για να μη σας κλέβουν καύσιμο

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα πρόσθετα τμήματα στα αυτοκίνητα π.χ πάνελ στα φτερά για να δείχνει το αμάξωμα πιο μυώδες,

Πώς σηκώθηκε «σούζα» αυτή η BMW; (βίντεο)

Πραγματικά απορεί κανείς πως η συγκεκριμένη BMW Σειρά 5 κατέληξε να στέκεται σχεδόν όρθια! Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες

Κατανάλωση αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα-5.097 παραβάσεις σε μια μόνο εβδομάδα

Φαίνεται ότι στους Έλληνες οδηγούς μας αρέσει να το «τσούζουμε» και στη συνέχεια όχι απλά να πιάνουμε τιμόνι, αλλά να