Breaking News

Επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε 3 δευτ. για το νέο Rivian R1T

Επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε 3 δευτ. για το νέο Rivian R1T

Στο Σαλόνι του Λος Άντζελες πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του το νέο Rivian R1T.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup, το οποίο αρχικά σου τραβάει το ενδιαφέρον με τη σχεδίαση του. Προσέξτε την ενιαία Led φωτεινή λωρίδα στη μάσκα που αλλάζει χρώματα, ενώ μια ακόμα ενιαία λεπτή φωτεινή γραμμή βρίσκεται επίσης στη πόρτα της καρότσας. Παράλληλα οι χειρολαβές των τεσσάρων θυρών είναι ενσωματωμένες στο αμάξωμα.

Σύμφωνα τώρα με τη Rivian το νέο R1T προσφέρει μια σημαντική αυτονομία, η οποία εξαρτάται από τη χωρητικότητα της μπαταρία των 105 kWh, 135 kWh και 180 kWh που θα επιλεγεί και διαμορφώνεται στα πάνω από 370 χλμ., 482 χλμ. και 643 χλμ. αντίστοιχα.

Mε μισή ώρα φόρτισης η αυτονομία του νέο R1T φτάνει τα 321 χλμ. Η μέγιστη ταχύτητα είναι πάντα 201 χλμ./ώρα και η πιο γρήγορη επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3.0 δευτ.

Στην καμπίνα του νέου R1T μπορούν να εισέλθουν μέχρι και πέντε ενήλικες επιβάτες, κάτω από το μπροστινό καπό υπάρχει χώρος αποσκευών 350 λίτρων, ενώ επιπλέον 200 λίτρα προσφέρονται κάτω από το δάπεδο της καρότσας. Σε κάθε τροχό του νέου R1T υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 147 kW, ενώ η συνολική ροπή αγγίζει τα 14.000 Νm.

Η τιμή του νέου R1T στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού θα φτάνει τα 61.500 δολάρια.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Αν τρακάρει αυτή Lamborghini θα γίνει 3.696 κομματάκια (video)

Αν δεν έχετε τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να αγοράσετε τη Lamborghini Sian FKP 37, μπορείτε να

Πρόσληψη στο Δήμο Θεσσαλονίκης για δυο ηλεκτρικά Nissan Leaf

Δυο νέες «προσλήψεις» έγιναν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναζητούσε «υπαλλήλους» με οικολογική συνείδηση που θα σέβονται και δε θα

Η Aston Martin βάφει την Valkyrie με σκόνη από τη Σελήνη

Μόνο η φουτουριστική και άκρως δυναμική εξωτερική εικόνα της Aston Martin Valkyrie μπορεί να σε κάνει να πεις ότι προέρχεται