Breaking News

Αυτόνομο φορτηγό Volvo θα κινείται χωρίς οδηγό σε ορυχείο (video)

Αυτόνομο φορτηγό Volvo θα κινείται χωρίς οδηγό σε ορυχείο (video)

Με δέος οι εργαζόμενοι σε ένα λατομείο παρακολούθησαν για πρώτη φορά ένα πλήρως αυτόνομο φορτηγό της Volvo να εκτελεί μόνο του το προκαθορισμένο τους δρομολόγιο.

Αναφερόμαστε στη συμφωνία που έχει συνάψει η Volvo με τη νορβηγική εταιρεία εξόρυξη Brοnnοy Kalk AS που προβλέπει ότι έξι πλήρως αυτόνομα φορτηγά FH θα μεταφέρουν ασβεστόλιθο σε ένα δρομολόγιο πέντε χιλιομέτρων εντός του ορυχείου. Οι δοκιμές αυτής της καινοτόμας μεταφορικής λύσης διεξήχθησαν με επιτυχία καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018, ενώ στόχος είναι να καταστεί πλήρως λειτουργική έως τα τέλη του 2019.

Πρόκειται για την πρώτη εμπορική συμφωνία που αφορά πλήρως αυτόνομα φορτηγά της Volvo, τα οποία θα εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες. Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσετε το πλήρως αυτόνομο φορτηγό της Volvo να κινείται εντός του ορυχείου, έχοντας όμως οδηγό πίσω από το τιμόνι για λόγους ασφαλείας απλώς.

Αφού η μπουλντόζα το φορτώσει με πετρώματα, στη συνέχει εισέρχεται μόνο του σε ένα τούνελ μήκους 3,5 χιλιομέτρων, έπειτα κάνει όπισθεν και η καρότσα του σηκώνεται, ώστε να ξεφορτώσει τα πετρώματα.



Related Articles

Η DAF ασχολείται με τα φορτηγά 90 χρόνια (video)

Περήφανη για την πορεία της τις τελευταίες εννέα δεκαετίες στο χώρο των φορτηγών αισθάνεται η DAF και το εκφράζει μέσα

Τι αλλάζει στο ανανεωμένο Mitsubishi L200;

Όπως μας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό η Mitsubishi προχώρησε στην ανανέωση του L200 (σε ορισμένες αγορές ονομάζεται Triton). To

Νταλίκα σφήνωσε κάτω από γέφυρα (video)

Όσο επικίνδυνο είναι να αγνοούμε τις πινακίδες με τα STOP είναι και να μη δίνουμε σημασία στις πινακίδες που υπάρχουν