Breaking News

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς φορτηγών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς φορτηγών

Τέλος έδωσε η Ελληνική Αστυνομία στη δράση μιας εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες στις περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας σε βάρος οδηγών φορτηγών που μετέφεραν εμπορεύματα.

Την υπόθεση αυτή χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ σε μια συντονισμένη επιχείρηση που συμμετείχε και η Ο.Π.Κ.Ε συνελήφθησαν στις περιοχές του Ασπροπύργου και των Αχαρνών, οκτώ ημεδαποί μέλη της σπείρας και αναζητούνται δύο ακόμα ημεδαποί συνεργοί τους.

Η δράση της σπείρας εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017. Το σχέδιο τους ήταν το εξής, μετέβαιναν τις πρώτες πρωινές ώρες στις Εθνικές Οδούς ( Αθηνών-Λαμίας ή Αθηνών -Κορίνθου) εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών και στη συνέχεια αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά έκλεβαν τα εμπορεύματα.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με το φορτηγό, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο. Στο χώρο αυτό αποσπούσαν τα τρέιλερ από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες (κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας), όπου και τους εγκατέλειπαν.

Έχουν ήδη εξιχνιαστεί οκτώ ληστείες και αρπαγές που διαπράχθηκαν στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών, τρεις κλοπές από φορτηγά στις περιοχές Μεγάρων και Ασπροπύργου και δυο κλοπές οχημάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων και αντικειμένων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το δικό σου αυτοκίνητο θα μπαίνει στο νέο Δακτύλιο;

Αρχικά όλοι μάλλον θα συμφωνήσουμε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της πρωτεύουσας είναι τεράστιο. Το μποτιλιάρισμα είναι καθημερινό και

Κατέστρεψε ένα συλλεκτικό Dodge Charger επειδή δεν το πουλούσε στην τιμή που ήθελε (video)

Οι Έλληνες φημιζόμαστε για τα παζάρια που κάνουμε όταν προσπαθούμε να αγοράσουμε κάτι, όμως την ίδια φιλοσοφία φαίνεται ότι έχουν

Ο οδηγός και ο κινητήρας ενός Subaru WRX εκτοξεύτηκαν μετά από σύγκρουση

Η σφοδρότατη σύγκρουση του συγκεκριμένου μπλε Subaru WRX είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός να εκτιναχτεί σε απόσταση όχι μόνο ο