Breaking News

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς φορτηγών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς φορτηγών

Τέλος έδωσε η Ελληνική Αστυνομία στη δράση μιας εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες στις περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας σε βάρος οδηγών φορτηγών που μετέφεραν εμπορεύματα.

Την υπόθεση αυτή χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ σε μια συντονισμένη επιχείρηση που συμμετείχε και η Ο.Π.Κ.Ε συνελήφθησαν στις περιοχές του Ασπροπύργου και των Αχαρνών, οκτώ ημεδαποί μέλη της σπείρας και αναζητούνται δύο ακόμα ημεδαποί συνεργοί τους.

Η δράση της σπείρας εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017. Το σχέδιο τους ήταν το εξής, μετέβαιναν τις πρώτες πρωινές ώρες στις Εθνικές Οδούς ( Αθηνών-Λαμίας ή Αθηνών -Κορίνθου) εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών και στη συνέχεια αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά έκλεβαν τα εμπορεύματα.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με το φορτηγό, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο. Στο χώρο αυτό αποσπούσαν τα τρέιλερ από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες (κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας), όπου και τους εγκατέλειπαν.

Έχουν ήδη εξιχνιαστεί οκτώ ληστείες και αρπαγές που διαπράχθηκαν στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών, τρεις κλοπές από φορτηγά στις περιοχές Μεγάρων και Ασπροπύργου και δυο κλοπές οχημάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων και αντικειμένων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα: Πότε ο Δήμος δικαιούται να τα μαζεύει; Στο Ηράκλειο οι γερανοί άρχισαν να σηκώνουν!

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στη δική σας ή σε κάποια άλλη γειτονιά κάποιο αυτοκίνητο, το οποίο σαπίζει στο ίδιο σημείο

Κεντρική Μακεδονία: Τρεις νεκροί σε τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβριο

H μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ενώ στην προκειμένη περίπτωση θα δούμε το μηναίο απολογισμό στην

Πώς αναποδογύρισε αυτό το Nissan Micra; (video)

Το πόσο εύκολα μπορεί να συμβεί ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα μας αποδεικνύει το παρακάτω video. Για άγνωστο λόγο λοιπόν το