Breaking News

Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε 49 νέα οχήματα

Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε 49 νέα οχήματα

Μια σημαντική ενίσχυση δέχτηκε ο ταλαιπωρημένος μηχανοκίνητος στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς απέκτησε 49 νέα οχήματα.

Η προσθήκη αυτή χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσες φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητα περιστατικά με περιπολικά που ακινητοποιούνται, καθώς έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα και η συντήρηση τους είναι ελλιπέστατη.

Από τις σχετικές φωτογραφίες διακρίνουμε ότι τη στολή του περιπολικού φόρεσαν αρκετά Citroen C4 Picasso και μερικά βαν της Iveco.

Από τα 49 συνολικά νέα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας τα 31 διαφόρων τύπων, παραχωρήθηκαν δωρεάν για χρήση από τη «ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε.» και την «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.», ενώ τα υπόλοιπα 18 οχήματα αποκτήθηκαν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Ήδη τα 31 οχήματα έχουν κατανεμηθεί στα νεοϊδρυθέντα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων (Α΄, Β΄ και Γ΄ Τμήματα Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων και Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Καρδίτσας) για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Τα άλλα 18 οχήματα θα ενισχύσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης και των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα.

Η τελετή παράδοσης τους πραγματοποιήθηκε χτες στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στις Αχαρνές Αττικής, ενώ το «παρών» έδωσαν  η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Πόσα αυτοκίνητα κλάπηκαν το 2019 στην Ελλάδα;

H αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων στη χώρα μας δεν αποτυπώνεται μόνο μέσα από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη

Τοποθέτηση ηχοσυστήματος σε φορτηγό Scania (video)

Oι οδηγοί των φορτηγών περνούν πολλές ώρες μέσα στα μεγάλα τους οχήματα, καθώς αυτά είναι ο χώρος εργασίας τους, επομένως

Έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε δυο αυτοκίνητα (video)

Ο οδηγός μιας κόκκινης Skoda Fabia έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε δυο αυτοκίνητα που κινούνταν στο