Breaking News

Τουρκικό λεωφορείο με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρα της BMW

Τουρκικό λεωφορείο με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρα της BMW

Την τεχνογνωσία της γύρω από την ηλεκτροκίνηση μοιράζεται για ακόμα μια φορά η BMW.

Η βαυαρική εταιρεία λοιπόν υπέγραψε συμφωνία με την τούρκικη κατασκευάστρια επαγγελματικών οχημάτων Karsan, η οποία στο νέο της αστικό λεωφορείο ονόματι Jest θα τοποθετήσει τον ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες που χρησιμοποιεί η BMW i3.

To εν λόγω αμιγώς ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της Karsan κατασκευάζεται στην Προύσα και θα διατεθεί στην τοπική αγορά της Τουρκίας, αλλά και σε άλλες διεθνείς αγορές, ενώ εκτιμάται ότι θα ωφελήσει σημαντικά το περιβάλλον, καθώς εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Η ισχύς του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου Jest ανέρχεται στους 170 ίππους και η ροπή του στα 250 Nm, η αυτονομία του εκτιμάται στα 210 χλμ., ενώ έχει μήκος έξι μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 26 επιβάτες και παρέχει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW δίνει τη σχετική της τεχνογνωσία, καθώς το 2017 η εταιρεία Streetscooter, η οποία είναι θυγατρική των γερμανικών ταχυδρομείων, διαθέτει ηλεκτροκίνητα σκούτερ για τις παραδόσεις των φακέλων και των δεμάτων.

Παράλληλα από πέρυσι η εταιρεία σκαφών αναψυχής Torqeedo έχει φέρει την ηλεκτροκίνητη τεχνογνωσία της BMW στη θάλασσα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι οι μπαταρίες της BMW αποθηκεύουν την ενέργεια που παράγουν αιολικές και ηλιακές μονάδες.



Related Articles

H Toyota Corolla μετατράπηκε σε SUV! (video)

Η υφιστάμενη γενιά της Corolla προσφέρεται με sedan, hatchback και touring sports αμάξωμα, ωστόσο πλέον το δημοφιλέστατο μοντέλο της Corolla

Η Peugeot σχεδιάζει τώρα και για σκάφη

Έχουμε δει την Peugeot να κατασκευάζει, πέρα από αυτοκίνητα, ποδήλατα και σκούτερ, ωστόσο ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί με

Η Μαρία Σαράποβα σε δοκιμασία παρκαρίσματος της Porsche (video)

Πόσο καλή είναι η Μαρία Σαράποβα στο παρκάρισμα; Αυτό θέλησε να μάθει η Porsche και προσκάλεσε την πρέσβειρα της σε