Breaking News

H Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί: Μην αφήνετε τα παιδιά στο αυτοκίνητο με καύσωνα

H Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί: Μην αφήνετε τα παιδιά στο αυτοκίνητο με καύσωνα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ελληνική Αστυνομία για τους σοβαρότατους κινδύνους που επιφέρει η παραμονή ενός παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο όταν επικρατεί καύσωνας.

Τις τελευτές μέρες το θερμόμετρο στη χώρα μας έχει χτυπήσει κόκκινο και η ατμόσφαιρα ακόμα και υπό σκιά είναι αποπνικτική. Δυστυχώς έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά με παιδιά που οι γονείς τα άφησαν για λίγο μάσα στο αυτοκίνητο ώστε να πεταχτούν να ψωνίσουν κάτι ή να κάνουν μια γρήγορη δουλειά.

Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία που δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε πριν πείτε στο παιδί σας «επιστέφω αμέσως» αφήνοντας το μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι εξωτερικές θερμοκρασίες εντός του αυτοκινήτου εντός δέκα λεπτών σχεδόν διπλασιάζονται και εντός είκοσι λεπτών τριπλασιάζονται. Όταν δηλαδή έξω έχει 35 βαθμούς Κελσίου, σε ένα δεκάλεπτο το η καμπίνα του αυτοκινήτου αρχίζει να βράζει στους 46 βαθμούς Κελσίου και σε ένα εικοσάλεπτο έχει πυρακτωθεί στους 54 βαθμούς Κελσίου.

Φυσικά το ίδιο επικίνδυνο είναι και για τα κατοικίδια όταν τα αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι.



Related Articles

Ξεχνάς που υπάρχει υποδοχή για το καλώδιο στη νέα Mercedes Vision EQXX! Μια φόρτιση=1.000 χλμ! (video)

Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλούς τίτλους για τη νέα Mercedes Vision EQXX, ωστόσο κανένας δε θα μπορούσε να συμπτύξει το

Τα τελευταία και συλλεκτικά Audi TT Roadster – Μόνο για 50 τυχερούς (φωτογραφίες)

Οι τίτλοι τέλους για το Audi TT έχουν γραφτεί, καθώς το εμβληματικό γερμανικό coupe/roadster θα σταματήσει να κατασκευάζεται στο τέλος

Πού άνοιξε νέος εκθεσιακός χώρος της Lamborghini;

Το δίκτυο των εκθεσιακών της χώρων επεκτείνει η Lamborghini. Η ιταλική εταιρεία των supercars απέκτησε λοιπόν ένα νέο εκθεσιακό χώρο