Breaking News

Το πρώτο αυτοκίνητο μιας εταιρείας ποδηλάτων (video)

Το πρώτο αυτοκίνητο μιας εταιρείας ποδηλάτων (video)

Η Peugeot, η Οpel και η Skoda στα πρώτα τους χρόνια ασχολούνταν με την κατασκευή ποδηλάτων και έπειτα άρχισαν να παράγουν αυτοκίνητα.

Το παράδειγμα τους αποφάσισε να ακολουθήσει δανέζικη εταιρεία ποδηλάτων Biomega, η οποία μας παρουσιάζει το πρώτο της αυτοκίνητο ονόματι SIN.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό σχεδιαστικά ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με την Biomega στόχο έχει να μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα από το σημείο Α στο σημείο Β με αποδοτικό, οικονομικό και γρήγορο τρόπο.

Η Biomega συνηθίζει να δίνει στα ποδήλατα της ονόματα με τρία γράμματα, τα οποία αποτελούν συντομογραφίες μεγάλων πόλεων που ενέπνευσαν τη σχεδίαση τους, ενώ το νέο SIN παραπέμπει στη Σιγκαπούρη.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες το νέο SIN διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες στη μάσκα, στο παρμπρίζ, στην οροφή και στις τέσσερις πλευρικές του πόρτες.

Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό του νέου SIN υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα μεταξύ τους καθίσματα, τιμόνι με μια ακτίνα και ένα tablet αντί για κεντρική κονσόλα. Παράλληλα αναφέρεται ότι για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν λίγα και ελαφριά εξαρτήματα.

Κίνηση στο νέο SIN δίνουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 82 ίππων τοποθετημένοι στους τροχούς του, ενώ το αμάξωμα του είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 950 κιλά. Οι ενσωματωμένες στο δάπεδο μπαταρίες των 20 kWh έχουν βάρος 200 κιλά.

Για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 13 δευτ. και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα. Το λανσάρισμα του νέου SIN αναμένεται ανάμεσα στο 2021-2023 και η τιμή του εκτιμάται κοντά στα 20.000 ευρώ.



Related Articles

Μόνο νεκρός μπαίνεις σε αυτό το ηλεκτρικό Ford Mustang Mach-E! Εκτός αν δουλεύεις σε γραφείο τελετών…

Αν είστε προληπτικοί μάλλον δεν πρέπει να συνεχίσετε το διάβασμα αυτού του άρθρου, ειδικά αν το έχετε για γρουσουζιά όταν

Εντυπωσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota (video)

Μπορεί να άργησε η Toyota να καταθέσει τη δική της πρόταση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά τώρα δίνει το «παρών» με το

Μυστηριώδης φωτιά έκαψε μόνο το εσωτερικό ενός Tesla Model 3

«Ακόμα μια πυρκαγιά σε Tesla» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση τα