Breaking News

Με χρώμα παπαγάλου και δικό του drone το διασωστικό Nissan Frontier Sentinel (video)

Με χρώμα παπαγάλου και δικό του drone το διασωστικό Nissan Frontier Sentinel (video)

Αίσθημα ασφάλειας θέλησε να καλλιεργήσει η Nissan στη Βραζιλία και για το λόγο αυτό παρουσίαζε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο το νέο πρωτότυπο Frontier Sentinel.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιαπωνική εταιρεία πρόκειται για ένα διασωστικό όχημα που μπορεί να φτάνει οπουδήποτε υπάρχει κίνδυνος και ανάγκη για παροχή βοήθειας. Ενδιαφέρον έχει η πληροφορία ότι η έντονη μπλε απόχρωση ονόματι   “Thunder-Blue” του νέου Frontier Sentinel Concept είναι εμπνευσμένη από το χρώμα του βραζιλιάνικου παπαγάλου “hyacinth macaw”, o οποίος συναντάται στην κεντρική και ανατολική Αμερική.

Την εξωτερική εικόνα του νέου Frontier Sentinel Concept που επιμελήθηκε η σχεδιαστική ομάδα της Nissan στη Βραζιλία, κάνουν πιο δυναμική τα τονισμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, οι κίτρινες πινελιές στο καπό, στις ζάντες, χαμηλά στις πόρτες και στο γάντζο ρυμούλκησης.

Παράλληλα διαθέτει αναπνευστήρα για να βουτάει στα νερά και Led φώτα στην οροφή. Το κάλυμμα της καρότσας του τώρα επιτρέπει την απογείωση και την προσγείωση drone, το οποίο πραγματοποιεί πτήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σημειώστε επίσης ότι στην καρότσα του νέου Frontier Sentinel Concept η Nissan τοποθέτησε δυο μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου Leaf για την παροχή επιπλέον ισχύος, δυο πρίζες αλλά και ένα συρτάρι για την αποθήκευση γαντιών, φακών, κρανών, σχοινιών, εργαλείων και άλλων εξοπλισμών.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το Nissan Titan που αντιμετωπίζει τους τυφώνες (video)

Στην Ελλάδα το πέρασμα τυφώνων, όπως του «Ζορμπά» που μας επισκέφτηκε πριν μερικές μέρες, δεν είναι αρκετά συνηθισμένο, ωστόσο στη

Το Unimog U 530 σε ρόλο ξυλοκόπου

Ο Σάσα Βος είναι ίσως ο πιο φανατικός οπαδός των φορτηγών Unimog. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, αγόρασε το πρώτο

Στην πρίζα θα μπαίνει το νέο Mercedes Sprinter

Η ηλεκτροκίνηση είναι η τάση του μέλλοντος όχι μόνο στα επιβατικά μοντέλα, αλλά και στα επαγγελματικά κάτι που θα αποδεικνύει