Breaking News

H Porsche που πουλήθηκε 2,7 εκ. ευρώ σε δέκα λεπτά

H Porsche που πουλήθηκε 2,7 εκ. ευρώ σε δέκα λεπτά

Η συλλεκτική και άκρως εντυπωσιακή Porsche Project Gold 911 κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας της κατάφερε όχι μόνο να πουληθεί για ένα υπέρογκο ποσό, αλλά αυτό να συμβεί και σε χρόνο ρεκόρ.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία των supercars εντός μόλις δέκα λεπτών κατατέθηκαν 37 προσφορές και η υψηλότερη που τελικά ανακήρυξε και τον ιδιοκτήτη της Project Gold 911 άγγιξε το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε κανείς να αγοράσει δέκα καινούργιες 911 GT2 RS, ή είκοσι 911 Turbo. Το ποσό αυτό θα διατεθεί στο Ίδρυμα Ferry Porsche, το οποίο υποστηρίζει εκπαιδευτικές, ερευνητικές, αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες στη Στουτγάρδη και στη Λειψία.

Τι κάνει όμως την Porsche Project Gold 911 τόσο ξεχωριστή; Βασίζεται σε μια ανακατασκευασμένη 993 Turbo του 1998, η οποία διαθέτει πάνω από 52.000 νέα εξαρτήματα, τα οποία για να τοποθετηθούν χρειάστηκε ενάμισης χρόνος εργασιών.

Τροφοδοτείται από έναν αναβαθμισμένο twin-turbo επίπεδο κινητήρα 3.6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και 585 Nm ροπής. Η ονομασία της προέρχεται από τη μεταλλική απόχρωση ονόματι “Golden Yellow”, η οποία διαθέτει μια ειδική επίστρωση.

Η Project Gold 911 δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Porsche για τα 70 της χρόνια.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Τώρα και βενζινοκίνητο το Jeep Avenger – Η ενναλακτική λύση για όσους δεν ασπάζονται την ηλεκτροκίνηση (φωτογραφίες)

Αν σας γοητεύει το νέο Jeep Avenger, αλλά δεν είστε οπαδός της ηλεκτροκίνησης, τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση. Το μικρότερο SUV

Ηλεκτρικό με ήχο από βενζινοκινητήρα και 155 ίππους το νέο Abarth 500e (video)

Στα «εργαστήρια» της Abarth δημιουργήθηκε ένα νέο είδος μεταλλαγμένου «σκορπιού», το τσίμπημα του οποίου δεν προκαλεί πόνο, αλλά ηλεκτροπληξία. Πάμε

Κανένα Opel δε θα χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο το 2028!

Το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης πλησιάζει για τα μοντέλα της Opel, σύμφωνα πάντα με επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.